Òmnium Cultural deixa «citacions judicials» a les bústies en la seva nova campanya pels drets humans

«Demà pots ser tu», alerta l'entitat sobiranista

La nova campanya dÒmnium Cultural en forma de citació judicial.
La nova campanya dÒmnium Cultural en forma de citació judicial. | Twitter

Òmnium Cultural continua amb les seves impactants i enginyoses campanyes amb l’objectiu de denunciar la vulneració dels drets humans. En aquesta ocasió, i sota el lema ‘Demà pots ser tu’, han repartit «citacions judicials» a les bústies de diversos domicilis catalans.

Unes citacions, teòricament enviades pel «Ministeri d’injustícia», on s’inclouen les cares d'algunes de les persones que sí que van reble, en el seu dia, aquestes citacions judicials, com és el cas de Jordi Cuixart o Pablo Hasel.

Unes citacions judicials molt reals

«La bona notícia és que aquesta citació és fictícia», diu el text. «La dolenta és que desenes de persones han estat processades, multades i empresonades per exercir els seus drets fonamentals a l'estat espanyol», afegeix.

De fet, la campanya, en la qual col·laboren entitats més enllà de l’independentisme com Fundipau, Irídia i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, va arrencar amb un impactant vídeo que es va distribuir a través de les xarxes. En aquest sentit, cal remarcar que tots els materials s’han fet tant en català com en castellà simultàniament.

Jordi Cuixart, reelegit com a president d'Òmnium 

El passat 16 de juny, uns 28.151 socis d'Òmnium Cultural van reelegir Jordi Cuixart, tancat des de fa vuit mesos al centre penitenciari de Soto del Real, com a president de l'entitat.  El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, també va aconseguir la reelecció, amb un total de 27.942 vots. 

En l'acte, on van assistir importants personalitats del món polític i social català com el president Quim Torra, els consellers Miquel Buch i Chakir el Homrani o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va llegir un missatge que Cuixart havia fet arribar des de la presó,on demanava que el sobiranisme no focalitzés la seva estratègia en el moviment antirepressiu. «Ha de seguir abanderant l'oferta de diàleg permanent, però sense demanar renúncies a ningú», deia Cuixart. 


Comentaris

envia el comentari