Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Joan Canadell.

La proposta del número 3 de JxCat que ha despertat una onada de crítiques

Canadell aposta per l'eliminació dels dos impostos, una mesura de caire liberal que ha despertat crítiques entre cercles propers a ERC

Carles Puigdemont i Joan Canadell.
Carles Puigdemont i Joan Canadell, en un acte anys enrere a Girona. | ACN

De nou, el número 3 de Junts per Catalunya a les properes eleccions, Joan Canadell, ha tornat a ser al centre de la polèmica amb els seus comentaris a Twitter. Canadell atacava en una piulada, aquest dijous al vespre, el TSJC després de la decisió d'ajornar les eleccions autonòmiques. L'encara president de la Cambra de Comerç de Barcelona titllava el tribunal de «'deep state'» i l'acusava de modificar la data electoral per afavorir el PSC i Salvador Illa, a qui de passada qualificava de «bluf»:

Una proposta «de dretes», munició per a les crítiques contra Canadell

Unes paraules que han aixecat força polseguera pel plantejament d'una teoria de la conspiració al voltant dels recursos presentats al TSJC i la decisió del tribunal, que segons Canadell són una maniora perquè «han vist que JxCat guanyava les eleccions». Però no han estat les úniques paraules de Canadell que han causat polèmica. Justament com a resposta a aquesta piulada, un usuari li preguntava què pensa fer Junts per Catalunya amb els impostos de successions i de patrimoni en cas que governi. La resposta de Joan Canadell ha estat clara: «Eliminar-los tan aviat com es pugui».

La idea ha entusiasmat diversos usuaris, però n'ha indignat molts altres: es tracta d'una proposta típicament liberal, de dretes des d'un punt de vista econòmic, que s'ha convertit en munició per als detractors de JxCat. Així, diversos usuaris han assenyalat que malgrat la «transversalitat» amb què es presenta la formació, i fins i tot, sent «d'esquerres» com s'autodefineix la seva candidata, Laura Borràs, formulen una proposta política de dretes. També han fet notar la seva disconformitat amb la mesura noms destacats d'ERC, com la seva diputada al Parlament, Jenn Díaz: