Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Un altre candidat de JxCat, assenyalat per insults polítics: «Rates unionistes»

Roger San Millan forma part de la llista de JxCat com a membre de Solidaritat Catalana

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
En una setmana, JxCat ha vist com tres membres de la seva llista electoral eren assenyalats per insults a les xarxes. | ACN

Nova polèmica pels insults d'un candidat de JxCat a les xarxes socials. Es tracta de Roger San Millan, número 47 per Barcelona. San Millan és membre de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), l'escissió d'ERC que el 2010 va obtenir quatre diputats al Parlament de Catalunya i que, ara, es presenta integrant membres de la formació a la candidatura de Junts: un d'ells és San Millan.

«Rates unionistes»

Després que aquesta setmana el partit suspengués de militància Josep Sort, membre de Reagrupament, i l'apartés del número 65 de la llista; dimarts sortien a la llum altres piulades molt polèmiques per part d'Albert Donaire, situat a la posició 39 de la candidatura. Ara, el protagonisme se l'endú San Millan, que en un tuit insultava la formació constitucionalista Lliga Democràtica anomenant-los «rates unionistes». El mateix qualificatiu feia servir mesos enrere per referir-se al candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa:

Entre els tuits que ara han sortit a la llum assenyalats per part de diversos usuaris, n'hi ha d'altres en què el membre de la llista de JxCat anomena «fill de puta» a l'exdirector d''El Periódico, o acusa el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, de ser un «espanyol infiltrat»:

El tercer candidat de JxCat que protagonitza una polèmica d'aquesta mena

Nova polèmica, doncs, que afecta la candidatura de Junts per Catalunya, amb el tercer candidat de la seva llista involucrat en una polèmica pels seus comentaris a les xarxes socials. Per ara, ja han estat diversos els usuaris de Twitter que han atacat Roger San Millan i han aixecat polseguera sobre les seves polèmiques piulades: