Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mireia Vehí, en arxiu

La candidata de la CUP Mireia Vehí, centre de crítiques per «passar-se» al PSC

Vehí va fer campanya per la seva mare a favor del PSC i els votants del partit independentista no ho obliden

Mireia Vehí, en arxiu
La cupaire Mireia Vehí és la filla de l'alcaldessa de Vilafant, del PSC | CatalunyaDiari.cat
 

Pocs dies abans de les eleccions estatals del 10-N,  la CUP ha anunciat que per primer cop presentarà una candidatura al Congrés dels Diputats. La cap de llista escollida ha estat  Mireia Vehí, anterior diputada del partit republicà. Tot i que ara sembla que tenen tota la confiança dipositada en ella, el cert és que  els votants del partit independentista ja van criticar Vehí a les últimes eleccions municipals del passat 26 de maig.

La cupaire va presentar-se a un míting del PSC a la seva localitat natal, Vilafant, i va fer campanya pel partit socialista. Els seus votants no van dubtar a criticar-la i acusar-la d’haver-se «passat» de partit. La raó per la qual ho va fer, però, té una justificació.

Vehí és la filla de Consol Cantenys, que es presentava a les eleccions de Vilafant, a Girona, representant el PSC. Va sortir a parlar defensant la seva mare i parlant de com l’ha fet créixer al món de la política. Les paraules de la cupaire van emocionar els presents. De fet, la seva mare va guanyar aquelles eleccions i continua actualment com a alcaldessa de Vilafant. Tot i això, Vehí va decidir arriscar-se molt: els votants del partit independentista li van recordar que la CUP es presentava com a partit a Vilafant. A més, en aquelles eleccions s’estaven disputant l’alcaldia, precisament, amb el PSC.

Els votants de la CUP encara s'ho recorden

Tot i que han passat mesos, el cert és que l’anunci de la CUP de presentar a Vehí com a diputada segueix sense agradar a tothom. Són molts els que encara es pregunten com de fidel es pot ser al partit independentista tenint una familiar al PSC i fent campanya per ella.

Mireia Vehí ha criticat el partit socialista en diverses ocasions, sobretot en els últims dies arran els debats polítics i els discursos de campanya electoral. Tot i que el seu discurs és clar i es mostra entregada al partit independentista, no falta la gent que li recorda el seu passat.