Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.

El nou pacte de C's amb el govern confirma el gir estratègic d'Arrimadas

Ciutadans ha fet un cop de volant en les darreres setmanes i s'ha situat com un aliat del govern pel que fa a l'estat d'alarma

Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha conduït el partit a un gir estratègic. | Europa Press

Inés Arrimadas ha pres en les darreres setmanes el timó de Ciutadans i ha escenificat un gir que ben pocs s'esperaven. Durant el procés de primàries internes, Arrimadas va aglutinar el corrent majoritari del partit, i se la considerava continuista respecte als anys de lideratge d'Albert Rivera. El cert, però, és que en les darreres setmanes, Arrimadas ha protagonitzat un cop de volant que ha fet bascular el seu partit des de l'oposició més rotunda al govern de Pedro Sánchez fins a ser-ne un aliat clau en un moment tan delicat com l'actual, amb les darreres pròrrogues de l'estat d'alarma.

Nou rumb a Ciutadans amb Arrimadas al capdavant

Arrimadas està marcant perfil propi com a nova presidenta de Ciutadans. Tant, que s'ha alliberat de l'estratègia de Rivera. Quan l'anterior president del partit pretenia que Ciutadans reemplacés el PP com a gran partit de la dreta espanyola, va instal·lar el partit en l'oposició total a Pedro Sánchez i el seu govern. Però a partir de l'abril passat, amb la seva negativa a entendre's per evitar unes segones eleccions —que finalment es van celebrar al novembre—, se'n va anar en orris l'estratègia, el pes electoral del partit i també el seu propi lideratge.

Ara, Arrimadas mira de reconduir el partit cap al centre. Ho demostrava fa quinze dies, donant suport de manera sorprenent al govern en la quarta pròrroga de l'estat d'alarma, i reitera aquest rumb aquest dimecres, quan tornarà a donar un suport clau al govern per prorrogar aquesta mesura. C's posa així les bases cap a una nova relació amb el PSOE: de distància col·laborativa, més que d'una oposició agressiva, com fins ara. És l'empremta d'Arrimadas en els seus primers passos al capdavant del partit, el retorn al centre i la fi de l'etapa Rivera.

El CIS somriu a Ciutadans

Una etapa que decau i que s'ha cobrat víctimes polítiques: les dimissions de Juan Carlos Girauta, Carina Mejías, ahir mateix Marcos de Quinto i el 'sonor silenci' d'Albert Rivera són la prova del cop de timó a Ciutadans, que ha causat la 'caiguda' dels perfils menys centristes del partit. Caldrà veure com reacciona l'electorat al nou rumb d'Arrimadas. De moment, el CIS sembla secundar la seva nova estratègia.