Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

El pla d'Arrimadas per a C's Catalunya: discursos menys provocadors

El partit ha fet autocrítica sobre el seu to a Catalunya

lorena-roldan
La líder de C's a Catalunya, Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu.  | Catalunya Diari

Ciutadans sembla haver fet autocrítica a Catalunya i la formació està disposada a canviar el seu to. Això és el que es desprèn aquest divendres, 21 de febrer, d'una informació publicada al digital 'Crónica Global'. En ple procés per a l'elecció d'una nova direcció del partit, que si no hi ha sorpreses comandarà Inés Arrimadas, Ciutadans també es prepara per a unes eleccions catalanes que, a jutjar per totes les enquestes, els deixaran molt lluny de la primera plaça i els 36 escons assolits el 2017.

Rebaixar el to a Catalunya

És per aquest motiu que el partit aposta per un canvi d'estratègia en els mesos que resten per als comicis catalans. A l'espera de si es tanca o no una coalició electoral amb el PP, Ciutadans ha reflexionat i creu que cal fer «ajustos» a la seva estratègia dels darrers anys.

La línia és clara: el partit vol virar la seva actitud i evitar intervencions agressives des del faristol del Parlament, escàndols des de les seves bancades, menys cartellets  i també menys visites a feus independentistes, com les que mesos enrere havien protagonitzat a localitats com ara Vic, Amer —el poble natal de Carles Puigdemont— o, fins i tot, Waterloo —on resideix actualment l'ex president.

Més flexibilitat a escala municipal

Una altra de les màximes que es vol imposar amb la nova línia de C's és dotar les agrupacions locals de més marge per arribar a acords a nivell municipal: cada facció local de C's, doncs, podria tenir llibertat per arribar a pactes amb altres formacions als seus respectius consistoris, incloses les independentistes.

També et pot interessar...