El Govern plantarà Felip VI a la Nit de la Logística a Barcelona

El MNAC tancarà les seves portes durant tot el dia de la visita per motius de seguretat
El rei presidirà el sopar del Saló Internacional de la Logística
El rei presidirà el sopar del Saló Internacional de la Logística | EFE

Cap membre del consell executiu del Govern assistirà aquest dijous a la Nit de la Logística que presidirà el rei Felip VI a Barcelona. El sopar es durà a terme al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), en el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL). Es tracta de la primera visita del rei a Catalunya després del vist per sentència del judici del procés. 

 

Protesta per no tenir el torn de paraula

Segons informa 'El Periódico', la raó principal que portaria el president de la Generalitat, Quim Torra, i la resta de consellers a no assistir al sopar amb el rei és el fet que no s'hagi previst que la Generaltiat pugui tenir el torn de paraula durant la reunió. L'última vegada que el rei va acudir a Catalunya va ser el passat 10 de maig, també en el recinte de Montjuïc de la Fira, quan va coincidir amb Quim Torra i es va evidenciar la freda relació d'ambdós.

 

Segons han confirmat fonts del govern, la Generalitat estarà representada pel secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el director general, Xavier Flores. El monarca serà a Barcelona per acudir al sopar i l'entrega de premis SIL i fer una sèrie d'audiències al palau Albéniz, entre d'altres al president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

 

Pla mig del rei Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, visitant el saló Automobile Barcelona, el 10 de maig
Pla mig del rei Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, visitant el saló Automobile Barcelona, el 10 de maig | Catalunya Diari

 

 

Tancaran la MNAC tot el dia per la visita del rei

El MNAC ha anunciat que romandrà tancat tot aquest dijous, 27 de juny, per motius de seguretat en compliment del requeriment rebut de la Delegació del govern espanyol el migdia del dimarts 26, per la visita del rei Felip VI, qui presidirà el sopar de gala de la Nit de la Logística i la cerimònia d'entrega dels Premis SIL.

 

El Departament de Cultura ha lamentat que la Delegació hagi actuat amb «un excés de zel i no ha tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat de l’acte amb l’activitat habitual del Museu» i ha considerat que el tancament «comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà negativament la imatge del centre».

 

Com ha explicat el MNAC en un comunicat, la Delegació del govern espanyol els ha traslladat que «realitzada la reunió de coordinació, en matèria de seguretat, amb motiu de la visita del Rei a Catalunya per a presidir el sopar de gala de la 'Nit de la Logística' i la cerimònia d'entrega dels 'Premios SIL', i efectuat l'anàlisi de riscs pels cossos policials, s'ha acordat requerir a la direcció del MNAC que les instal·lacions del citat Museu estiguin tancades» durant el 27 de juny. 

 

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) romandrà tancat el 27 de juny de 2019
El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) romandrà tancat el 27 de juny de 2019 | Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

 

Queixes de la Conselleria de Cultura

El Departament de Cultura ha assenyalat que, com ja va passar amb motiu de l'assistència al sopar de gala del Mobile World Congress, el 24 de febrer, quan ja va haver de tancar el MNAC per la visita del rei, la Delegació del govern espanyol ha actuat amb «un excés de zel i no ha tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat de l’acte amb l’activitat habitual del Museu».

 

Segons el Departament de Cultura, «cal tenir en compte que, atesa l'època de l'any, el Museu rep aquests dies una gran afluència de visitants i que el fet de romandre tancat tot el dia per un acte que se celebrarà a la nit comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà també negativament la imatge del centre».

 

El Departament de Cultura ha lamentat «la posició de no acceptar cap proposta alternativa que implicaria permetre que el Museu obrís les portes amb normalitat durant el matí de dijous i les tanqués amb prou hores d’antelació per permetre l’aplicació de totes les mesures preventives per garantir la seguretat de tots els actes de la nit de la Logística».

  

Visites cancel·lades

Des del MNAC, s'ha recordat que el museu té 3.000 visitants diaris i que estaven programats per aquest dijous 11 grups amb visites guiades que s'han hagut de cancel·lar. El tancament també afecta els serveis del MNAC com la cafeteria o la botiga.

 

 

També et pot interessar...

 Comentaris
Jose antonio
Com es posible que siguem tant massells ?. Per que el "preparao" estigui tanquil natros hem de abaixar el cap ?. O els nostres politics son uns incomoetents o nosaltres no mareixem altre cosa. Fora aquest rei de casa nostre, collins !!!!!!

envia el comentari