Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del cap de la Policia Nacional a Girona, Luis César Suanzes, durant la intervenció a la festa patronal, el 10 d'octubre del 2019

La Policia Nacional afirma que estarà «sempre aquí» tot i «la incomprensió i el menyspreu»

El subdelegat de l'Estat espera que la sentència no sigui «revengista» ni «intimidatòria» però destaca que el judici s'ha fet «amb garanties»

Pla mitjà del cap de la Policia Nacional a Girona, Luis César Suanzes, durant la intervenció a la festa patronal, el 10 d'octubre del 2019
Cap de la Policia Nacional a Girona, Luis César Suansez, durant la intervenció a la festa patronal | ACN

 

El cap de la policia espanyola a Girona, el comissari Luis César Suanzez, ha assegurat que seran «sempre aquí», fent referència a Catalunya, tot i «la incomprensió i el menyspreu» amb el qual creuen que se’ls veu. Durant la celebració de la festa patronal del cos a Girona, Suansez també ha volgut manifestar que: «Vivim uns moments i unes circumstàncies on no tota la societat a la qual servim sap apreciar la inestimable tasca que realitzem  en compliment dels mandats de la Constitució, les lleis i la justícia».

Tot i això, ha volgut subratllar que «no importa l’esforç i el sacrifici» perseguint l’objectiu de «servir sense més interès que la preservació del benestar dels altres». Durant l’acte, el subdelegat de l’Estat, Albert Bramon, s’ha referit a la imminència de la sentència desitjant que no sigui «revengista» ni «intimidatòria» i ha destacat que  el judici s’ha fet «amb garanties». «Estic feliç perquè Espanya és un país democràtic», ha afegit el subdelegat. Conscient de la seva postura, ha deixat clar què «la seva opinió no compta per a res».

La Policia Nacional de Girona ha celebrat aquest dijous la festa patronal dels àngels custodis amb un acte a la subdelegació del govern espanyol, on Luis César Suansez ha assistit per primer cop  com a cap del cos de les comarques gironines.

La Policia Nacional també és responsable «del que no es fa»

Durant el discurs, que ha llegit el comissari Leoncio Martínez per una afecció a la veu de Suanzes, el cap de la policia espanyola ha volgut  «reconèixer i agrair l'esforç i el sacrifici diari» dels agents que treballen a la demarcació, sobretot en moments en què «no tota la societat sap apreciar la inestimable tasca» dels policies per donar compliment a «la Constitució, les lleis i la justícia». Ha volgut apuntar que: «La Policia Nacional de Girona sabem que no som només responsables d’allò que es fa,  sinó també del que no es fa, no es defensa i no es calla».

L’acte ha comptat amb la presència dels caps de diversos cossos i forces de seguretat de l’Estat de Girona, com Guàrdia Civil o Mossos d’Esquadra, i també de  cossos policials francesos. No hi ha assistit cap representant del govern municipal. Bramon, encarregat de tancar l’acte, ha instat a corejar visques per Catalunya, per Espanya, pel rei i per la Policia Nacional.

Balanç de l’any

Al seu discurs, Suansez ha aprofitat per fer un balanç de l’activitat que el cos ha fet a la demarcació. En un any, la policia estatal ha expulsat del territori 67 delinqüents estrangers. Tots ells eren multireincidents i s’han retornat als seus països d’origen.

En matèria d’estrangeria, el cos també ha fet 1.191 propostes per sancionar nouvinguts que es troben en situació irregular. Per aquest motiu, Suansez ha subratllat què a la demarcació, entre les «prioritats» del cos hi ha el control de fronteres.

També et pot interessar...