Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Martínez, fins ara cap de política dels Mossos

El cap polític dels Mossos renúncia al càrrec hores abans de l'aniversari de l'1-O

Andreu Martínez feia un any i tres mesos que ostentava el càrrec i serà substituït per Pere Ferrer, cap de gabinet d'Interior

Martínez, fins ara cap de política dels Mossos
Martínez, fins ara cap de política dels Mossos | CatalunyaDiari.cat

 

Andreu Martínez, cap polític dels Mossos d'Esquadra durant l'últim any i tres mesos, renúncia al càrrec segons avança 'Catalunya Informació'.  El seu adéu, així mateix, es produeix un dia abans del segon aniversari de l'1-O. 

Va assumir el càrrec de director de la Policia el juny de 2018. Va ser l'escollit pel conseller d'interior, Miquel Buch, per substituir a Pere Soler, que havia estat destituït uns mesos abans amb l'aplicació de l'article 155. Segons avançava 'Vilaweb', serà substituït per Pere Ferrer, cap de gabinet de Miquel Buch i dels tres últims consellers d'Interior, que serà nomenat demà.

Membre del PDeCAT i amb altres càrrecs al Govern

Abans d'aquest últim càrrec, Martínez, de Sant Cugat i advocat de professió, ja havia tingut un alt càrrec dins la conselleria d'Interior. Concretament, va ser director general de Seguretat amb el conseller Felip Puig.  Militant del PDeCAT, també havia estat un alt càrrec de la Corporació de Mitjans Audiovisuals com a director d'Estratègia Corporativa, sota les ordres de l'actual número 2 d'Interior, Brauli Duart. La seva decisió hauria vingut donada, segons recull 'El Periódico', no per la pèrdua de confiança de Duart o Buch, sinó del Govern. 

Aquesta dimissió arriba tot just una setmana després del cessament de la cap de comunicació Joana Vallés, per la polèmica després de l'anunci que els Mossos utilitzarien gas pebre per dissoldre possibles manifestacions. Buch va parlar d'un «error comunicatiu», ja que l'objectiu era informar sobre les noves eines del cos policial per «separar manifestants de signe contrari» i «aïllar violents».   

També et pot interessar...