Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT ja té candidats: Els caps de llista per a les eleccions a les 4 províncies

La formació demòcrata ha escollit aquest dilluns Marc Arza com a cap de llista per Tarragona i ja té confirmats els quatre candidats

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

Quan falten exactament dos mesos per a les eleccions al Parlament de Catalunya, el Partit Demòcrata ja ha escollit els quatre noms que lideraran les candidatures per les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Aquest dilluns, 14 de desembre, TarragonaDigital ha avançat el nom del cap de llista de la formació demòcrata per les comarques tarragonines: l'exregidor de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza. Amb ell es completa el pòquer de candidats amb què el PDeCAT vol assegurar la presència al Parlament per les quatre circumscripcions.

Àngels Chacón, l'exconsellera que opta a la presidència de la Generalitat

El nom de la candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat es va confirmar el passat mes de novembre, però s'intuïa des de setmanes enrere. Àngels Chacón (Igualada, 1968) serà la cap de llista per Barcelona després de ser la consellera d'Empresa i Coneixement entre el juny de 2018 i el setembre de 2020, quan el president Torra va cessar-la en no abandonar el PDeCAT per marxar a JxCat, l'escissió que presideix Carles Puigdemont.

Chacón, amb una àmplia experiència a l'empresa privada com a directora d'exportacions en el sector paperer, va fer el salt a la política a escala municipal, quan l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, la va incorporar al seu equip per al consistori de la capital de l'Anoia, on va ser regidora entre 2011 i 2018. Ara, Castells acompanyarà Chacón en una posició destacada de la candidatura, com a alcalde de pes del PDeCAT a la demarcació de Barcelona.

Marc Arza, candidat del PDeCAT per Tarragona.
Marc Arza, candidat del PDeCAT per Tarragona. | ACN

Marc Arza, l'exregidor reusenc que liderarà la llista a Tarragona

El darrer nom en fer-se públic —l'ha avançat aquesta tarda TarragonaDigital— és el de Marc Arza, que encapçalarà la candidatura del Partit Demòcrata a Tarragona. Arza (Reus, 1976) és llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i és consultor en projectes d'internacionalització d'empreses. També ha cursat postgraus en màrqueting (EADA) i en Negocis i Finances Internacionals (New York University).

La seva experiència política recau també en l'àmbit municipal: va ser regidor de l'Ajuntament de Reus entre 2012 i 2019, sent un dels homes forts del govern de Carles Pellicer. Reus és una plaça forta del PDeCAT: a dia d'avui és la població catalana més gran on governa aquesta formació. Ara, Marc Arza liderarà la llista per Tarragona per fer un lloc al Partit Demòcrata al Parlament en aquesta circumscripció.

Marc Solsona, candidat del PDeCAT per Lleida.
Marc Solsona, candidat del PDeCAT per Lleida. | ACN

El portaveu del partit, Marc Solsona, candidat per Lleida

Fa uns dies es confirmava que el cap de llista del PDeCAT a Lleida serà un dels caps visibles del partit. Es tracta de Marc Solsona (Mollerussa, 1976), que és actualment el portaveu del PDeCAT i un dels cinc diputats que té la formació al Parlament de Catalunya. Ara bé, Solsona destaca per la seva àmplia trajectòria en l'àmbit municipal. Des de 1999 és regidor a l'Ajuntament de Mollerussa, municipi del qual va ser escollit alcalde el 2010, un càrrec que encara ocupa a dia d'avui.

És diputat al Parlament de Catalunya des de 2015, però anteriorment ho havia estat al Congrés dels Diputats (2011-2015). Solsona té estudis en geografia i història per la Universitat de Lleida i ha treballat com a tècnic de joventut, gerent comercial i en el departament de gestió i control d'una empresa.

Jaume Dulsat, candidat del PDeCAT per Girona.
Jaume Dulsat, candidat del PDeCAT per Girona. | ACN

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, cap de llista per Girona

Al nord de Catalunya, el candidat serà l'alcalde de la quarta ciutat gironina en nombre d'habitants. Parlem de Jaume Dulsat (Lloret de Mar, 1980), que és l'alcalde del seu municipi natal des de l'any 2015. Dulsat és diplomat en Turisme per la Universitat de Girona i màster en direcció i organització d'empreses MBA per la mateixa Universitat. A escala laboral, ha estat gerent d'una agència de viatges, director del Patronat Municipal de Turisme de Blanes i gerent de la Fundació Privada Carles Faust.

Des de 2015 és alcalde de Lloret i des de 2019, diputat a la Diputació de Girona. Dulsat també va ser l'únic precandidat que es va presentar per liderar la llista del PDeCAT a Girona i liderarà la formació demòcrata en aquesta circumscripció.