Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Civil

Els caps dels Mossos i la direcció política del cos abandonen l'acte de la patrona de la Guàrdia Civil

El departament d'Interior ha al·legat que la policia catalana s'ha sentit «ofesa» durant el discurs del director general de l'Institut Armat

Guàrdia Civil
Els caps dels Mossos i la direcció política del cos abandonen l'acte de la patrona de la Guàrdia Civil | Twitter

 

Els alts comandaments dels Mossos d'Esquadra, juntament amb la direcció política del cos, han decidit marxar de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil i deixar-los plantats. L'acte s'ha celebrat aquest matí a la casera de Sant Andreu de la Barca, i el departament d'Interior ha al·legat que el cos s'ha sentit «ofès» durant els discursos del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, i del director general de l'Institut Armat, Félix Vicente Azón. 

Els Mossos deixen plantada la Guàrdia Civil

Així les coses, durant la proclama Pedro Garrido ha assegurat que l'última operació policial contra els CDR demostra que «la pretesa revolució dels somriures» s'ha convertit «amb més facilitat de la desitjada» en «el rictus que dissimula l'odi i la mesquinesa capaç de generar destrucció, dolor i sofriment». Durant la seva intervenció a l'acte de celebració de la patrona del cos, Garrido, després de puntualitzar que independentisme i terrorisme «no són el mateix», ha alertat als que per aconseguir la independència «triïn el camí del terror» que se'ls combatrà «sense pena ni treva» perquè finalitzin el seu recorregut davant la justícia.

Al seu torn, el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, que ha dit «compartir» totes les paraules de Garrido, ha destacat que la detenció dels CDR «ha evitat mals majors que ja no es produiran».

Entre els assistents a l'esdeveniment hi havia el secretari general d'Interior, el director general dels Mossos i el cap del cos català. Tots ells han abandonat l'acte davant algunes expressions d'Azón referents a Josep Lluís Trapero, actualment processat per l'1-O, i a la comissària Cristina Manresa, les quals no han agradat gens als alts càrrecs i caps de la policia catalana.

 

També et pot interessar...