Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El govern rebutja aplicar un nou 155 a Catalunya

Pedro Sánchez comunica a Carcedo i Guirao que no seguiran com a ministres

S'ha sabut que Luis Planas seguirà a Agricultura i que Ábalos continuarà a Foment, però que el ministeri canviarà de nom

El govern rebutja aplicar un nou 155 a Catalunya
El president del govern, Pedro Sánchez, va desvelant poc a poc els detalls del seu nou executiu. | Cedida

Mica en mica, amb comptagotes, es van coneixent més detalls sobre el nou executiu de coalició entre el PSOE i Unides Podem que liderarà Pedro Sánchez. En les darreres hores s'han anat coneixent noms que l'integraran, però s'acaben de fer públics, per primer cop, els noms de dos ministres de l'actual govern que no continuaran. Es tracta de María Luisa Carcedo, que el setembre de 2018 va substiuir Carmen Montón com a ministra de Sanitat; i de José Guirao, que una setmana més tard que Sánchez formés govern va ser el relleu de Màxim Huerta.

Es confirma el nom de diversos ministres que seguiran a l'executiu

En paral·lel, Luis Planas continuarà a el front del ministeri d'Agricultura a la pròxima legislatura. El polític andalús, que havia sonat per altres carteres com Exteriors i que en els últims mesos s'havia ocupat de les competències de Política Territorial, després del nomenament de Meritxell Batet com a presidenta de Congrés, es quedarà finalment al ministeri d'Agricultura. També continuarà amb les seves mateixes competències el ministre de Foment, José Luis Ábalos, encara que el seu departament podria canviar de nom: es dirà Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, continuaran al front de les seves respectives carteres al Govern de coalició. A més, la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, mantindran els seus càrrecs, malgrat que Celaá donarà el relleu, com a portaveu, a la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, uns noms que se sumen als representants de Podem: Pablo Iglesias, Irene Montero, Manuel Castells, Yolanda Díaz i Alberto Garzón.

També et pot interessar...