Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont en un Consell Nacional del PDECat.

Campuzano estripa el carnet del PDECat a les portes del naixement del PNC

L'exdiputat és proper al sector que dissabte fundarà el Partit Nacionalista de Catalunya

Carles Puigdemont en un Consell Nacional del PDECat.
Carles Puigdemont en un Consell Nacional del PDECat. | ACN

L'exdiputat al Congrés pel PDeCAT Carles Campuzano ha anunciat que deixa la formació, quan falta menys d'una setmana perquè es fundi el  Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). El president de la federació d'entitats socials de suport a persones amb discapacitat intel·lectual Dincat ha anunciat a Twitter que «per a tot hi ha el moment oportú» i que ahir va «formalitzar» la baixa «com a associat» del PDeCAT, el partit que va rellevar les sigles de CDC.

«Estic convençut que ens retrobarem en el camí cap la llibertat»

«Hi deixo amics i companys de causes compartides. Moltes gràcies a tots. Estic convençut que ens retrobarem en el camí cap la llibertat». Mesos enrere també es va donar de baixa del partit la que n'havia estat coordinadora general, Marta Pascal, que és de l'entorn que impulsa el PNC.

Carles Campuzano, una vida dedicada a la política

Nascut a Barcelona el 1964 però establert a Vilanova i la Geltrú des de la seva infància, Carles Campuzano va ser regidor de la capital del Garraf entre els anys 1987 i 1992. Els seus inicis al món de la política van ser a la Joventut Nacionalista de Catalunya  (JNC), organització de la qual va ser secretari general (1989-1994) i president (1994-1996). L'any 1992 va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya i va ocupar l'escó fins el 1995.

L'any 1996 va marxar a Madrid, sent diputat al Congrés fins el passat 2019, quan Carles Puigdemont va impulsar una renovació de les candidatures postconvergents i va apartar-lo —també a l'històric diputat gironí Jordi Xuclà— davant de les diferències estratègiques del projecte de JxCat: Campuzano s'ha distingit per ser un independentista de la línia moderada. Després de tota una vida a CDC i el PDECat, Campuzano es prepara pel salt al PNC.