Carles Mundó i alguns exconsellers de Brusel·les renuncien a les actes de diputats

Ho han comunicat aquest dimarts

Moment de la votació al Ple del Parlament per aprovar la llei de creació de l'Agència Catalana de Protecció Social el dijous 7 de setembre
Moment de la votació al Ple del Parlament per aprovar la llei de creació de l'Agència Catalana de Protecció Social el dijous 7 de setembre | CatalunyaDiari.cat

Carles Mundó i els exconsellers de Brussel·les renuncien a les actes de diputats al Parlament de Catalunya. El primer, que ho ha fet per motius «personals» tornarà a exercir d'advocat, com feia anteriorment. D'altra banda, Clara Ponsatí i Lluís Puig s'aferren a la necessitat que els diputats escollits estiguin de manera presencial al Parlament. 

El cas més cridaner ha estat el de Mundó. Aquest, del qual s’havia especulat que podia ser una tercera via per a presidir la Generalitat davant els impediments de Puigdemont i Junqueras, ha assegurat a l’ACN que la decisió implica el seu retorn a l’advocacia i però que seguirà mantenint un ferm «compromís» amb el ‘procés’.

La seva renuncia, a més, provocarà que Gerard Gómez del Moral torni al Parlament com a diputat d’Esquerra Republicana.

L'enigma Ponsatí i Lluís Puig

Confusió amb el cas de Clara Ponsatí i Lluís Puig, consellers a Brussel·les i membres de les llistes de Junts per Catalunya. En primera instància, tot semblava indicar que no recollirien l'acta de diputat, tot i això, la seva postura no està gens clara.

El director general de comunicació del Govern de Catalunya, Jaume Clotet, de fet, ha assegurat que aquests dos no havien renunciat a l'acta. Per tant, no se sap si hi haurà dos nous representants electes que puguin assistir presencialment a la sessió constitutiva del Parlament, que se celebrarà dimecres vinent al Parlament de Catalunya, o seran aquests mateixos els qui ho faran.

JuntsXCat presenta la credencial de diputat de Puigdemont

Carles Puigdemont torna a entrar en escena. L'expresident de la Generalitat i cap de llista de JuntsxCat, ja s'hauria acreditat al Parlament de Catalunya com a diputat. Segons informa 'El Món', el partit que lidera Carles Puigdemont ha entregat 30 credencials de diputat, que se sumen a les 2 que ja s'havien entregat la setmana passada.

Puigdemont durant el míting de Junts per Catalunya celebrat ahir a Girona.
Puigdemont, fent campanya des de Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Ara, doncs, faltarien només dos diputats per registrar, que podrien ser Puig i Ponsatí. Les pròximes hores seran claus per a determinar l'enigma dels dos duiputats que manquen a JuntsXCat. 


Comentaris

envia el comentari