Carles Mundó es posiciona com a substitut de Junqueras al capdavant d'Esquerra

Esquerra, JuntsXCat i la CUP fan mans i mànigues per assolir un pacte de Govern

Mundó, pocs dies després de sortir de la presó
Mundó, pocs dies després de sortir de la presó | ACN

La tercera via per a la presidència de la Generalitat té noms i cognoms: Carles Mundó. El resultat del 21-D no va ser l’esperat per Esquerra Republicana, però amb Puigdemont a Brussel·les i Junqueras a la presó d’Estremera, l’independentisme explora totes les vies possibles per a poder assolir un pacte de Govern.

En aquest sentit, descartada la via Marta Rovira —que va quedar lluny de l’objectiu fixat els passats comicis—, el partit republicà hauria posat el nom de Carles Mundó sobre la taula, segons reporta ‘El País’.

En unes negociacions enquistades entre Puigdemont, per part de Junts per Catalunya, i Junqueras, per part d’Esquerra, l’exconseller de Justícia, Mundó, s’erigiria com la solució i alternativa interna de Govern.

 

Alternativa a Puigdemont

Carles Mundo, que com Junqueras també va estar empresonat a Estremera, va sorprendre els més escèptics criticant, de manera encoberta, la fugida de Puigdemont a Brussel·les. «Dir als votants que Puigdemont serà president és més un desig que una realitat», va dir aleshores, en el que es va considerar un dard enverinat cap a Puigdemont.

Així mateix, en el debat de ‘TV3’, aquest va tornar a posar el dit a la llaga de Junts per Catalunya explicant: «Junts per Catalunya hauria de proposar un candidat alternatiu a Puigdemont per si no pot ser investit».

Carles Mundó, en una acte d'Esquerra Republicana
Carles Mundó, en un acte d'Esquerra Republicana | ACN

 

No obstant això, la figura d’Oriol Junqueras continua tenint molt de pes a la col·lisió i Mundó, que mostra la ferma voluntat de comandar l’independentisme, tindrà molt difícil convèncer a tothom com a figura vàlida per liderar l’enèsim capítol del ‘procés’.

Objectiu: evitar les eleccions

És la voluntat, l’anhel i l’única via que vol l’independentisme. Les darreres eleccions, amb una situació anòmala, ja van permetre sumar escons als partits sobiranistes i, per la qual cosa, ara aquests no volen que el «caramel» se’ls escapi de les mans.

És per això que la gran premissa de les reunions per formar Govern, segons el mitjà citat, és que l’independentisme ha de seguir costi el que costi.

Amb la pilota al terrat de Puigdemont, qui no descarta ser investit de manera telemàtica, el sobiranisme català haurà de fer mans i mànigues per assolir l’esperat pacte de Govern.


Comentaris

envia el comentari