rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🚨 L'autòpsia de la nena degollada a Mataró confirma l'assassinat

PREVISIÓ MÉTEO

🌡 Dimarts amb forta calor a l’interior i cels generalment assolellats

Carles Puigdemont assegura que no s'escaparà en cas que la justícia alemanya el deixi sortir de la presó

L'expresident ha afirmat a una entrevista a la presó que ell només està fent la seva feina
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

Només un dia després que la Fiscalia alemanya hagi decidit demanar l'extradició de Carles Puigdemont, s'ha publicat una entrevista de l'expresident de la Generalitat en la qual assegura que ell ha de respectar la decisió de les autoritats alemanyes en relació a la seva actual situació.

 

Puigdemont ho ha aclarit així a una entrevista realitzada diumenge, tot i que publicada aquest dimarts, amb els diputats del partit Die Zalkin Nastic i Diether Dehm dins de la presó de Neumünster, a la que es troba. A més, ha assegurat: «Si la justícia alemanya em diu que puc sortir de la presó, però haig de quedar-me al país, em quedaré. Per descomptat que no m'escaparé».

Puigdemont assegura que ell només fa la seva feina

Carles Puigdemont defensa a més que, tot i ser a la presó, l’única cosa que ell ha fet és complir amb el programa electoral pel qual se’l va votar, i ha recordat que ha sigut el poble català qui el va portar a ser president de la Generalitat. «Faig el meu treball, no és un crim», ha afirmat.

 

Ha aprofitat també l’ocasió per defensar-se, un cop més, davant les acusacions d’haver utilitzat diners públics per poder fer el referèndum de l’1 d’octubre. Assegura Puigdemont que d’aquest fet no hi ha cap prova, motiu pel qual no es pot demostrar.

 

No són aquestes les úniques qüestions sobre les quals Puigdemont parla a l’entrevista, en ella defineix la seva ideologia i els seus valors assegurant que ell és un progressista en contra de la violència i la discriminació. A més, també aprofita per criticar l’absència de separació de poders a Espanya.

La Fiscalia alemanya demana l’extradició de Puigdemont

Aquest mateix dimarts s'ha pogut conèixer la decisió de la Fiscalia d'Alemanya en relació a la petició d'extradició dictada pel jutge Pablo Llarena contra Carles Puigdemont. Finalment han decidit demanar aquesta extradició per l'expresident i que mentre es fan els tràmits pertinents se'l mantingui a presó.

 

Ara és el Tribunal de Scheswig qui ha de prendre la decisió final sobre l’extradició de Puigdemont, una decisió que pot trigar fins a dos mesos a arribar. Durant tot aquest temps, l’expresident de la Generalitat haurà de seguir a presó per un possible risc de fuga, tot i que ell ja ha assegurat que en cas que pogués sortir es quedaria al país si així li fos reclamat per les autoritats.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris