Carles Puigdemont assistirà a un festival de cinema sobre els drets humans a Ginebra

Ho ha anunciat en una entrevista a la cadena de televisió pública de Suïssa

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, participarà aquest diumenge, 18 de març, al Festival Internacional de Cinema i Fòrum sobre els Drets Humans (FIFHD) que se celebrarà a Ginebra, a Suïssa.

El líder de Junts per Catalunya ho ha anunciat en una entrevista a la RTS, la cadena de televisió pública de Suïssa, on també ha afirmat que «si Espanya s’organitzés com a Suïssa, els problemes actualsde Catalunya no existirien», ja que defineix el país com «un espai de llibertat».

Demana un model equiparable a Suïssa

A l’entrevista, Puigdemont també diu que «l’autonomia real» és impossible dins de l’estat i per això considera que «ara per ara no hi ha alternativa a la independència».  No obstant això, també assegura que si el govern de Mariano Rajoy «proposés un model equiparable a Suïssa», seria una idea sobre la qual confirma que hi treballarien i que podria convèncer a la majoria de catalans.

Quan se’l pregunta sobre si el seu posicionament polític comporta el «segrest» dels catalans contraris a la independència, l’expresident respon que «tot el contrari»: «jo els deixaré expressar-se en un referèndum, que ha de ser reconegut per totes les parts».

Finalment, Puigdemont també s'ha mostrat molt crític amb Felip VI i la monarquia espanyola, sobre la qual diu que «ha perdut Catalunya» arran de les declaracions que ha fet el cap d’estat. Tanmateix, destaca que dins les entranyes del govern espanyol, el «llegat de Franco» encara és massa present.

Així doncs, el líder de Junts per Catalunya participarà en el debat sobre l'autodeterminació, coincidint amb la projecció del film «Catalunya: Espanya a punt d'una crisi de nervis». Segons ha explicat l'organització del Festival, Puigdemont serà un dels participants del debat, que també reunirà la política Micheline Calmy-Rey, expresidenta de la Confederació suïssa, i altres ponents encara per confirmar. 


Comentaris

envia el comentari