IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carles Puigdemont rebaixa el seu paper i atorga plena responsabilitat a Quim Torra

Puigdemont ha deixat clar l'autoritat que tindrà Torra a Catalunya

Carles Puigdemont i Quim Torra, en la roda de premsa a Berlín.
Carles Puigdemont i Quim Torra, en la roda de premsa a Berlín. | CatalunyaDiari.cat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va deixar clar en la roda de premsa que van oferir ell i el nou president investit, Quim Torra, a Berlín, que serà el mateix Torra qui «prendrà les decisions que afectin el Govern que ell presideix», deixant constància de quin serà el seu paper en l'executiu que ocuparà el Palau de la Generalitat després de la intervenció del 155. 

D'aquesta manera, Puigdemont va esvair dubtes sobre l'autoritat que tindrà Torra a Catalunya, reafirmant a més, que serà en el 131è president de la Generalitat en qui recaurà la responsabilitat, ja que «per això va acceptar el càrrec».

  

El Consell de la República, una de les claus de la nova legislatura

Per la seva banda, Torra va reafirmar les paraules de Puigdemont, assegurant que tot el que era part de les competències de la Generalitat estava sota la seva direcció política. 

No obstant això, i malgrat rebaixar la influència de Puigdemont en la gestió diària, Torra va assegurar que una de les claus de la pròxima legislatura serà el paper del Consell de la República, pilotat per Carles Puigdemont, des de l'exili, l'objectiu del qual es basa en la internacionalització del procés sobiranista, així com denunciar la repressió i l'existència de presos polítics. 

D'altra banda, i segons asseguren fonts de l'entorn del president electe, els viatges i les reunions a Berlín seran periòdics, tot i que encara no s'hagin fixat, les dades. No obstant això, les mateixes fonts preveuen que aquestes trobades es portin a terme cada quinze dies o un cop al mes. 
 

Quim Torra demana «diàleg» a Mariano Rajoy

Durant la roda de premsa, Quim Torra va explicar que «el principal objectiu d'aquest govern és oferir diàleg al govern espanyol». «President Mariano Rajoy, posi dia i hora», va declarar Torra. 

Una petició que Mariano Rajoy va acceptar aquest passat dimarts, 15 de maig, assegurant que «mai s'ha negat a parlar amb el president de la Generalitat».

El nou president també va demanar «al govern espanyol que respecti els resultats de les eleccions del 21 de desembre», assegurant que «fins llavors sóc un president en custòdia».


Comentaris

envia el comentari