Carles Puigdemont compareix a les 20 hores

Aquest 30 de gener s'ha ajornat el ple en què anava a ser investit

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont compareix a les 20 hores d'aquest 30 de gener, després d'ajornar-se el ple en què anava a ser investit. D'aquesta forma el president cessat dirigirà unes paraules a la ciutadania després d'aquesta nova situació. 

Aquest mateix matí havia de celebrar-se el ple d'investidura de Carles Puigdemont, però per decisió de Roger Torrent, nou president del Parlament, aquest s'ha ajornat. Ha estat una decisió presa en solitari, no ho ha consultat ni amb Junts per Catalunya, la CUP ni amb la mesa del Parlament

Roger Torrent ajorna el ple

El president del parlament ha ajornat la sessió però no l'ha suspès. És una de les notícies de la compareixença de Roger Torrent, ja que darrerament s’havia especulat amb què aquest podia optar per suspendre el ple.

El ple d'investidura d'aquest matí havia suposat una gran incògnita. Primer a causa del fet que no se sabia si Carles Puigdemont hi assistiria o no de forma presencial i després pel que passaria a la sessió. Cap d'aquestes dues incògnites s'ha pogut resoldre aquest matí, ja que, finalment, el ple d'investidura ha sigut ajornat. 

Roger Torrent i Carles Puigdemont
Roger Torrent i Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

Però no només per això s'ha creat incertesa en relació al ple. A primera hora d'aquest matí s'ha confirmat que Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP havien arribat a un acord per a la investidura. Més tard s'ha donat la informació de què les formacions havien desmentit un acord per investir Carles Puigdemont per via telemàtica.

El TC desestima les al·legacions de Puigdemont

Carles Puigdemont i la resta de diputats electes de Junts per Catalunya (JxCat) havien demanat un auto imposant diverses normes pel ple d'investidura que s'havia de celebrar avui, però el Tribunal Constitucional ha desestimat les al·legacions de Puigdemont

Entre les peticions, de fet, hi havia la de prohibir una hipotètica investidura telemàtica o per delegació de Carles Puigdemont. Per tant, s'esfuma la via que havia emprat el president del Parlament, Roger Torrent, per la qual explicava que «Puigdemont és l'únic candidat a proposar». 


Comentaris

envia el comentari