TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

Carles Puigdemont confirma que la solució per poder «seguir desplegant la república catalana» passa per un doble govern

Ha assegurat que s'ha de trobar una solució per poder «seguir desplegant la república catalana»
Carles Puigdemont a l'acte de Gant | ACN
 

Carles Puigdemont considera que l'acord per la investidura i, per tant, per poder formar govern és «a prop». Així ho ha assegurat en un acte dut a terme a Gant (Bèlgica), en concret una xerrada amb les joventuts del partit liberal flamenc.

 

Allà ha assegurat que s'ha de trobar una solució per poder «seguir desplegant la república catalana i continuar gestionant el govern autonòmic». Una solució que pot passar per aconseguir tenir un doble govern, un a Brussel·les i l'altre a Catalunya.

La solució és un doble govern

L'acte s'ha realitzat aquest mateix dimarts i Puigdemont ha parlat davant d'uns 150 joves que han volgut conèixer la situació actual de Catalunya. Allà ha confirmat que la seva aposta passa per tenir dos governs.

 

Com ja s'ha dit en altres ocasions Puigdemont veu la solució en crear un govern a Brussel·les, que seria l'encarregat de prendre les decisions i de desenvolupar la República, i un altre al Palau de la Generalitat, que serviria bàsicament per executar les ordres que arribessin de Bèlgica, un òrgan de gestió.

 

Si això finalment tirés endavant un dels noms que s'han posicionat com a possible dirigent a Catalunya és el de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, tot i que encara es troba a la presó. De fet aquest podria ser un dels principals problemes pels quals aquest pacte podria no acabar de fer-se efectiu. 

Acatarà la decisió del Parlament

Puigdemont ha parlat també sobre el seu futur. La investidura encara s'ha de realitzar i ell ha afirmat que el que decideixi el Parlament de Catalunya serà el que s'hagi d'acatar. En referència a això ha assegurat que si la cambra decideix no investir-lo el seu mandat s'haurà acabat. Tot i aquestes paraules, ha volgut deixar clar que això és només decisió del Parlament.
 

A l'acte també ha dit que no considera que tingui «vocació de símbol», quan l'han anomenat líder «simbòlic» i que la seva autoritat ve del Parlament de Catalunya. Ha afirmat també que ara mateix, el seu paper a l'exili és de «continuar defensant la legitimitat de les institucions i defensar el dret a l'autodeterminació».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris