YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Carles Puigdemont conviu en una cel·la de nou metres quadrats, sense internet i amb un règim de visites molt restrictiu

L'expresident de la Generalitat ha passat avui la tercera nit al centre penitenciari alemany

Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole
Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole | La Sexta

Carles Puigdemont ha passat avui la tercera nit a la presó alemanya de Neumüster. L’expresident de la Generalitat va ser posat a disposició judicial el passat dilluns, 26 de març, per les autoritats germàniques i resta a l’espera que la jutgessa del seu cas resolgui —o no— l’extradició que reclama la justícia espanyola.

Mentrestant, doncs, el líder de Junts per Catalunya continua ‘matant l’espera’ des de la presó. Si bé és cert, però, que des de fora Nemüster dista molt de l’aspecte d’un centre penitenciari convencional —és una fortificació d’’època’ construïda l’any 1900—, també ho és que Puigdemont ha estat obligat a tastar per primera vegada les dures condicions de la presó.

Una cel·la d’entre set i nou metres quadrats

La seva nova i circumstancial llar dista molt de la mansió que tenia a Waterloo. Puigdemont, de fet, s’ha vist forçat a canviar els 550 metres quadrats que tenia el domicili belga on s’havia instal·lat des de principi de febrer, per una cel·la d’entre set i nou metres quadrats.

La seva cel·la, d’altra banda, li permet mantenir una distància tàcita amb els altres presos. El seu espai presidiari resta al centre de la presó de Neumünter en una zona dedicada a detinguts que, com ell, estan en una situació de presó preventiva.

La presó de Neumüster, en una imatge d'arxiu
La presó de Neumüster, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

És en aquest espai Puigdemont es troba relegat a una cel·la trista, freda i d’allò més convencional. En aquest espai, doncs, l’expresident de la Generalitat compta amb un lli, un escriptori, un armari, una televisió, un vàter i una petita pica per a les seves necessitats més bàsiques.

Finalment, i això és un fet a destacar per la seva afició a les xarxes socials, Puigdemont no compta amb connexió a internet.

Un empresonament «suau», però ha de participar del dia a dia de la presó

Una cosa no salva l’altre. Segons fonts consultades per ‘El Español’, l’exalcalde de Girona compta amb unes condicions «més suaus que les dels presos ja condemnats», tot i que resta obligat a dur a terme totes les activitats del centre.

«El senyor Puigdemont està bé, no vol tenir cap privilegi ni cap estatus especial. Només vol que se’l tracti amb total normalitat», apunta una font de la presó mentre al·lega que ha de complir amb el «dia a dia» dictat pel centre.

Les visites, però, també són molt restrictives. Només compta amb dues visites d’una hora al mes, tot i que és cert que «manté contacte constant amb els seus advocats i gent de la seva confiança».


Comentaris

envia el comentari