Carles Puigdemont critica Felip VI: «Una república no necessita rei»

L'expresident de la Generalitat ha parlat pel diari britànic 'The Guardian'

Felip VI i Carles Puigdemont, en un acte a Barcelona
Felip VI i Carles Puigdemont, en un acte a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont no s’està de res. L’expresident de la Generalitat fa més de quatre mesos que és a Brussel·les i, davant la impossibilitat d’acudir a Catalunya per ser investit president, ha fet del seu discurs la seva arma fetitxe.

Ja sigui a través de les xarxes o mitjançant entrevistes a la premsa catalana o internacional, el gironí treu pit sempre que pot i exposa la problemàtica catalana allà on va. En aquest cas, doncs, Puigdemont ha parlat amb el diari britànic ‘The Guardian’ per carregar durament contra l’actuació de Felip VI davant els fets que ocorren a Catalunya.

«Una república no necessita rei»

Ha estat la principal argumentació de Puigdemont per carregar contra la figura del màxim responsable de la casa reial espanyola. «El seu pare es va posar un uniforme militar i va fer un discurs civil. Aquest Rei es va posar un vestit civil però va fer un discurs militar», ha afirmat Puigdemont comparant la resposta de Felip VI amb la de Carles I en l’intent de cop d’estat del 1981.

Al fil de la crítica, Carles Puigdemont ha relatat que el 10 d’octubre va suspendre l’aplicació de la declaració d’independència perquè l’estat espanyol es va comprometre a iniciar un diàleg si no es votava de manera immediata.

En aquest context, doncs, l’actual cap de llista de Junts per Catalunya i expresident de la Generalitat ha explicat que el govern de Rajoy actua de «mala fe» i que, per aquest motiu hauria d’haver declarat la independència abans.

Carles Puigdemont a l'acte de Gant
Carles Puigdemont en un acte a Gant | CatalunyaDiari.cat

 

«El Rei ha exclòs milions de catalans que han votat a favor de la independència»

Puigdemont no s’ha arronsat i ha explicat que, segons el seu punt de vista, el rei ha actuat fora de la constitució espanyola i fora del paper d’àrbitre que, segons ell, hauria de tenir com a monarca.

No és la primera vegada que Carles Puigdemont critica la figura del monarca. Ja que és ben cert, que després del discurs que el rei va fer la vigília de l’1-O, l’expresident de la Generalitat també va carregar amb duresa sobre Felip VI.


Comentaris

envia el comentari