Carles Puigdemont: «Estem davant d'una persecució política»

El president cessat ha comparegut aquest dimecres des de Brussel·les
Carles Puigdemont | Cedida

 

Carles Puigdemont ha determinat en una compareixença des de Brussel·les aquest dimecres que «estem davant d'una persecució política». A més, ha afegit que «han retirat una euroordre i acabaran retirant el 155».

 

«Retirar un mandat europeu d’aquesta transcendència pot voler dir o bé que no eren conscients de que tenia unes bases molt febles, molt poc certes, per sostenir-lo, o bé que va ser un nyap jurídic des de l’inici», ha apuntat el president de la Generalitat cessat.

«Està prohibit utilitzar l’ordre europa de detenció per a perseguir delictes polítics. Això revela que estem davant d’una persecució política administrada amb criteris polítics», ha lamentat. En aquest sentit, ha destacat que «la persecució de rebel·lió i sedició no són bones pràctiques a Europa» i que per aquest motiu han retirat l'euroordre, ja que «l'Estat té por de fer el ridícul, por a perdre».

 

Reivindica una justicia independent

«Volem estar en mans d'una justícia verdaderament independent», ha reivindicat Puigdemont, qui admet que li hagués agradat que la justicia belga es pronunciés sobre l'euroordre. «De moment, continuarem aquí. Encara no tenim resposta», ha explicat sobre el futur inmediat.

Puigdemont no ha dubtat en criticar la justicia espanyola i posar en dubte la separació de poder: «Quan la justícia la controlen ells són molt valents, però quan no poden controlar el procés ni tenen fiscals que els afinen ja no són tan valents i saben que poden fer el ridícul», ha dit en referència al govern de Mariano Rajoy.
 

Sobre el fet de ser detingut si trepitja territori espanyol, Puigdemont creu que «volen alterar el nostre dret de participar lliurement a la campanya» i reivindica que «el procés lògic d'un sistema democràtic és fer cas del que es vota a les urnes».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris