Carles Puigdemont: «De moment, continuarem a Bèlgica»

El president cessat ha comparegut aquest dimecres des de Brussel·les
Carles Puigdemont, a Europa | Cedida

 

Carles Puigdemont i els consellers cessats seguiran a Bèlgica encara que la justícia espanyola hagi retirat l'euroordre contra ells. «De moment, continuarem aquí. Encara no tenim resposta», ha explicat Puigdemont en una roda de premsa a Brussel·les.

  

 

 

«Volem estar en mans d'una justícia verdaderament independent», ha reivindicat Puigdemont, qui admet que li hagués agradat que la justícia belga es pronunciés sobre l'euroordre.

 

Sobre el fet de ser detingut si trepitja territori espanyol, Puigdemont creu que «volen alterar el nostre dret de participar lliurement a la campanya» i reivindica que «el procés lògic d'un sistema democràtic és fer cas del que es vota a les urnes».

Acusa l'estat espanyol de tenir por

«Retirar un mandat europeu d’aquesta transcendència pot voler dir o bé que no eren conscients que tenia unes bases molt febles, molt poc certes, per sostenir-lo, o bé que va ser un nyap jurídic des de l’inici», ha apuntat el president de la Generalitat cessat.

 

«Està prohibit utilitzar l’ordre europea de detenció per a perseguir delictes polítics. Això revela que estem davant d’una persecució política administrada amb criteris polítics», ha lamentat. En aquest sentit, ha destacat que «la persecució de rebel·lió i sedició no són bones pràctiques a Europa» i que per aquest motiu han retirat l'euroordre, ja que «l'Estat té por de fer el ridícul, por a perdre».

 

 

Reivindica una justícia independent

Puigdemont no ha dubtat en criticar la justícia espanyola i posar en dubte la separació de poders: «Quan la justícia la controlen ells són molt valents, però quan no poden controlar el procés ni tenen fiscals que els afinen ja no són tan valents i saben que poden fer el ridícul», ha dit en referència al govern de Mariano Rajoy.