Carles Puigdemont defensa els manifestants que van tallar les vies de l'AVE a Sants durant la vaga general

El president català ha assegurat que està «orgullós de representar un poble amb tanta dignitat»

 

És un orgull representar un poble amb tanta dignitat. Gràcies! #llibertatpresospolitics

Una publicación compartida de Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) el

Ahir, durant la vaga general, un grup d'uns 300 manifestants tallava les vies de tren a l'estació de Sants quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda. Inicialment tallaven les vies de l'AVE i posteriorment feien el mateix a algunes línies de Rodalies. 

A causa d'aquesta invasió de les vies, l’Estació de Sants va quedar totalment tancada i sense servei. L'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif va demanar als usuaris de l'estació de Sants que la desallotgessin per procedir al seu tancament. Per megafonia, van llençar el següent missatge: «Es produirà el tancament d'aquesta estació. Sol·licitem que abandonin el recinte ordenadament per plaça Joan Peiró».

El president, orgullós

Avui el president Carles Pugidemont, que encara es troba a Bèlgica, ha volgut agrair aquest gest als independentistes i ha publicat un vídeo del moment al seu compte d'Instagram. A més, Puigdemont escrivia: «És un orgull representar un poble amb tanta dignitat. Gràcies!».

La publicació acumula en quatre hores més de 25.000 «m'agrada» i un miler de comentaris recolzant el moviment i demanant la llibertat per Oriol Junqueras i els consellers que, des del passat 2 d'octubre, es troben a presó com a mesura cautelar després d'haver estat acusats de rebel·lió i sedició.

Junqueras i els consellers seguiran a presó

Cal destacar que avui mateix, l'Audiència Nacional ha rebutjat avui alliberar a Oriol Junqueras i els exconsellers que es troben empresonats a Madrid des de la setmana passada. La jutge Carmen Lamela ha desestimat els recursos que van presentar els vuit membres del Govern català.

La magistrada ha tornat a argumentar el risc de fuga i la reiteració delictiva com els arguments principals per denegar la llibertat dels polítics catalans.


Comentaris

envia el comentari