URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Carles Puigdemont demana al Parlament el vot delegat per al ple d'aquest dimecres

Així ho han confirmat fonts parlamentàries

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

L'expresident Carles Puigdemont ha demanat aquest dimecres la delegació del seu vot per al ple que se celebrarà avui al Parlament. Segons ha tret a la llum ‘El Nacional’, han estat diverses les veus del Parlament català que han afirmat que l’expresident ha efectuat la demanda pocs minuts abans de la celebració del ple d’aquest matí.

Tot i això, la Mesa de la cambra catalana ha anunciat que no tramitarà avui delegació de vot de Puigdemont. Aquesta seria, doncs, la causa principal del lleuger retard de la sessió, que començarà un pèl més tard del previst.

El 'timing' de la demanda de Puigdemont

El diputat i cap de files de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha demanat minuts abans de la celebració del ple la delegació de vot al Parlament. Fonts parlamentàries, en aquest context, han indicat que la premissa s'ha anunciat a la Mesa i aquesta ha optat per fer un recés al camí.

Tot i això, la decisió final ha passat per no tramitar la petició de Puigdemont. Finalment, Ciutadans han explicat que han demanat als lletrats de la cambra catalana que es pronunciïn sobre els fets, i el PSC diu que respectarà l'opinió dels lletrats.

Un ple per garantir els drets de Puigdemont, Sànchez i Turull

És la voluntat del ple establert per aquest dimecres, 28 de març. Amb Puigdemont a la presó germànica de Neumünster; Jordi Sànchez a Soto del Real i Jordi Turull a Estremera, el Parlament de Catalunya té la voluntat de reivindicar el dret a ser escollit dels seus candidats i proposar així una sessió d'investidura definitiva.

La cambra catalana, de fet, preveu aprovar avui dues propostes de resolució de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP amb la voluntat de reivindicar el dret de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull a ser investits presidents de la Generalitat.

Amb tres candidats empresonats, la sessió plenària servirà per «adoptar totes les mesures necessàries per garantir» que Puigdemont, Sànchez i Turull puguin exercir els seus drets polítics. La mesura, d’altra banda, ho té tot per tirar endavant, ja que els partits sobiranistes ja han arribat a un acord previ.


Comentaris

envia el comentari