Carles Puigdemont demana als consellers empresonats i als Jordis que facin «el que calgui» per sortir

«Us volem a casa», ha escrit el president de la Generalitat

 

El candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 21-D, Carles Puigdemont, ha escrit un missatge a Twitter aquest divendres, 1 de desembre, al matí, on es dirigeix als consellers empresonats, a Jordi Sànchez -número dos de la seva llista- i al president d'Òmnium, i Jordi Cuixart: «Jordis, conselleres i consellers empresonats, us volem a casa», comença l'escrit del president.

Els demana que facin «el que calgui» per sortir de la presó

«Heu de sortir de la presó perquè no hi hauríeu d’haver entrat mai», continua Puigdemont, que els demana que facin «el que calgui per sortir-ne'n». «Tenim molta feina i us necessitem per plantar cara al tripartit del 155. Desitjo retrobar-nos ben aviat!», conclou el missatge del president de la Generalitat.

 

Aquest divendres, els membres del Govern destituït i els Jordis compareixen al Suprem per intentar sortir de la presó abans que comenci la campanya electoral del 21-D. S'espera que els consellers i els activistes empresonats canviïn la declaració que van fer davant la jutgessa Lamela, acatant el 155, per aconseguir sortir en llibertat. Ara bé, la Fiscalia considera que un canvi de declaració no és suficient, i els exigirà que acatin la llei de forma expressa.