Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Carles Puigdemont descarta tornar a Catalunya

L'expresident entén l'exili com una eina de lluita i no canviarà la seva residència belga

Puigdemont
L'expresident assegura que no canviarà la seva residència belga | Catalunya Diari

Carles Puigdemont descarta tornar a residir a Catalunya, tot i tenir «ganes de tornar» a casa. Ho ha dit en una entrevista a la ràdio amb Jordi Basté aquest matí de dilluns, a només dos dies del Nadal, que passarà un any més lluny dels seus. Tot i això, l'expresident es mostra optimista amb  la decisió del TJUE que el reconeixia finalment com a eurodiputat: «No ens va sorprendre. Sortint de Neümunster va ser una felicitat familiar». En aquest sentit, ha recordat però que no totes les institucions de la UE «han estat a l'alçada de les circumstàncies».

«No canviaré la meva residència»

«L'exili és una eina de lluita», ha afegit l'expresident, que considera que la immunitat, tot i benvinguda, «no és normalitat». «El que no faré és venir a casa meva i instal·lar-me.  Tinc residència belga i no la canviaré. Hem construït un espai que ens ha costat molt», ha explicat Carles Puigdemont. A més, l'expresident assegura que l'Estat espanyol «pot tenir la temptació de violentar la llei europea». 

Ganes d'una «reunió a Perpinyà»

Reconeixia però tenir ganes de tornar a casa i de poder fer alguna reunió a Perpinyà».«Tenim ganes que la primera cosa que fem sigui anar a veure els presos», deia també Puigdemont, recordant els companys que passaran també el Nadal fora de casa. 

També et pot interessar...

  • Comín planteja ser un problema econòmic per a Europa «per acabar de guanyar»
  • El PPC exigeix a Pedro Sánchez que trenqui les negociacions amb ERC