URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Carles Puigdemont, després de la investidura fallida de Turull: «Tots hem d'estar a l'altura d'aquest moment històric»

Carles Puigdemont ha reaccionat després de la decisió de la CUP d'abstenir-se davant la investidura de Jordi Turull

«El parlament és el depositari d’un encàrrec que ens han fet els ciutadans de i que és molt clar. Per tant, tots els actors hem d’estar a l’altura d’aquest moment històric i hem de mantenir una posició que ens permeti fer front a un estat que ultrapassa tots els límits de l’estat de dret». D’aquesta manera, Carles Puigdemont, s’ha referit a la negativa de la CUP davant la no investidura de Jordi Turull.

L’expresident de la Generalitat, que s’ha referit al ple d’aquesta tarda a través de les xarxes socials, ha al·legat que «espero que no hi hagi problemes per exercir la llibertat» —frase eludible també a la previsible inhabilitació a Turull— i explica que el parlament ha de treballar per «fer el que els ciutadans ens han encarregat».

«Espero que el parlament faci el deure que els ciutadans ens han encarregat»

Ha estat el ‘palet’ de Puigdemont als de Carles Riera. En un vídeo que s’ha publicat instants després que la CUP argumentés que presentaria quatre abstencions respecte a la investidura de Turull, Puigdemont ha mostrat el seu rebuig.

En aquest context, doncs, el cap de files de Junts per Catalunya explica que el «deure» dels partits sobiranistes «és escollir un president de la majoria pro-independentista».

Carles Puigdemont i Jordi Turull, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i Jordi Turull, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Resposta davant la possible inhabilitació de Jordi Turull

Finalment, Puigdemont apuntala el seu discurs fent referència a la citació de Jordi Turull demà al Tribunal Suprem. Moltes de les hipòtesis, de fet, apunten que el secretari de presidència podria ser acusat de reiteració delictiva.

L’exalcalde de Girona, però, ha volgut explicar: «Si demà la ‘justícia’ —ho ha posat entre cometes al seu perfil de Twitter— continua interferint en el que hauria de ser la separació de poders i el respecte pel mandat de les urnes, hi haurà un agreujament de la situació i estarem molt lluny d'una solució».


Comentaris

envia el comentari