Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont atén els mitjans a Brussel·les el 5 de febrer del 2020

Carles Puigdemont dona els primers detalls del seu nou partit polític

Ho ha anunciat en una piulada a Twitter

Carles Puigdemont atén els mitjans a Brussel·les el 5 de febrer del 2020
Puigdemont emplaça a la ciutadania al pròxim 25 de juliol | Catalunya Diari

Carles Puigdemont ja ha donat el primer pas del nou  partit polític  que liderarà. L'expresident de la Generalitat  ha publicat, mitjançant una piulada a Twitter, un manifest en el qual anuncia la voluntat d'impulsar una nova força que ocupi l'espai de JxCat, així com també alguns dels nombres que li fan costat en el nou projecte. «Ens comprometem a fer de Junts per Catalunya una eina transversal, plural i eficaç al servei de la república catalana i de les persones», ha indicat Puigdemont. 

 

El contingut del manifest de 'Junts, per Catalunya'

El manifest apel·la a la  llibertat individual i al fet que «tots els pobles tenen dret a la llibertat»: «Totes les nacions tenen dret a l'autodeterminació. Catalunya no n'és una excepció». A més, assegura que cal agafar el compromís de l'1 d'octubre per «culminar amb èxit el procés d'independència iniciat fa poc més d'una dècada amb les consultes ciutadanes». El text diu que cal «abandonar tensions estèrils i mirades massa sovint egocèntriques» i es compromet a aspirar a «governar les nostres institucions des del compromís de l'assoliment democràtic de la independència  de Catalunya».

«Per això ens disposem a aplegar el corrent central del catalanisme  -avui majoritàriament independentista- amb l'articulació d'una agenda social, econòmica i modernitzadora d'un país petit en dimensions però gran en aspiracions», segueix el manifest. El document també interpel·la a les «persones que creuen que l'Estat espanyol  no té cap voluntat de reformar-se» i «als milers de dones i homes que amb el seu vot van fer possible l'1 d'octubre», com també «aquelles que en eleccions posteriors van donar la seva confiança tant als voltants de Junts per Catalunya com als qui no ens han votat mai».

Per tot plegat, després d'explicar els objectius del partit i l'aposta de país que fa, convida a tothom al pròxim 25 de juliol «a participar activament, des del primer moment, al naixement d'aquest nou partit». El text està firmat per diverses personalitzats del món polític com ara el líder de la Crida, Jordi Sánchez, els presos del PDeCAT, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, els consellers Toni Comín i Lluís Puig, la número dos del PDeCAT, Míriam Nogueras, el conseller Damià Calvet i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.