Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresident Carles Puigdemont amb el president Quim Torra durant la roda de premsa conjunta, a Brussel•les el 4 de setembre del 2019.

El motiu pel qual Puigdemont s'hauria emprenyat amb Torra

Cal recordar que L'acord entre el govern de Catalunya i En Comú Podem sobre el capítol d'ingressos del pressupost 2020 de la Generalitat ha aixecat polseguera

L'expresident Carles Puigdemont amb el president Quim Torra durant la roda de premsa conjunta, a Brussel•les el 4 de setembre del 2019.
Puigdemont estaria pensant ja en un substitut per Torra | ACN

Definitivament, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, no està passant per un bon moment. En aquests moments, ni tan sols compta amb el suport de l'expresident Carles Puigdemont i, la causa, té un nom ben clar: ERC.

El poder d'ERC envers la Conselleria d'Economia, ha donat a Pere Aragonès un protagonisme que ha eclipsat la presidència de Torra. En aquest sentit, i tal com explica 'Crónica Global', Puigdemont esperava que Torra podria ficar la mà entre ERC i Catalunya en Comú Podem i, així, evitar el pacte de pressupostos al qual han aconseguit arribar.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El cop de mà sobre la taula d'ERC

Però el desig de Puigdemont no s'ha fet realitat, i Torra, s'ha limitat a veure-les passar en consigna d'ERC. D'aquesta manera, ERC, amb Aragonès al capdavant, ha donat un definitori cop de mà sobre la taula i ha deixat clar que aposta alt i aposta fort  per aconseguir, en unes possibles i pròximes eleccions catalanes, la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Així doncs, davant aquest tèrbol escenari per al PDECat, es veuen obligats a meditar un possible successor de Torra.  En un principi tothom apuntava per Laura Borràs, però després que sortís a la llum la seva implicació en un presumpte delicte de malversació  amb relació a la seva direcció de la Institució de les Lletres Catalanes, les seves possibilitats han desaparegut. Ara, qui sona amb força és el titular de Política Territorial, Damià Calvet, un polític amb trajectòria i experiència en les negociacions amb altres partits que, possiblement, pugui retornar el protagonisme desitjat pel PDECat.

 

El cabreig del PDECat amb l'acord d'ERC

Finalment, cal recordar que L'acord entre el govern de Catalunya i En Comú Podem sobre el capítol d'ingressos del pressupost 2020 de la Generalitat ha aixecat polseguera. Hi ha hagut crítiques cap a la pujada d'alguns impostos —la més sonada, la de Pilar Rahola a TV3—, però la darrera ha sorprès perquè prové del PDeCAT, formació 'mare' de Junts per Catalunya i, per tant, integrant del govern català. L'ha pronunciada el president de la formació neoconvergent, David Bonvehí.

Després que el diputat de JxCat, Eduard Pujol, deixés caure la setmana passada que el grup donava suport a l'acord entre el Departament d'Economia i Catalunya En Comú Podem «malgrat no estar plenament d'acord amb algunes decisions», Bonvehí ha dit ara que el PDeCAT «no comparteix» l'augment de l'IRPF per a les rendes superiors a 90.000 euros anuals, i que veu «injust» recuperar l'impost de successions.

També et poden interessar...