Carles Puigdemont: «Reprenc la feina allà on es va interrompre»

L'expresident assegura que continuarà «viatjant arreu per explicar què ha passat i què volem»

Carles Puigdemont i Quim Torra en una imatge d'arxiu a Berlín
Carles Puigdemont i Quim Torra en una imatge d'arxiu a Berlín | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont és, des de fa uns dies, a Bèlgica, en haver superat la seva detenció i posterior aventura processal pels tribunals d'Alemanya. Abans de tornar a Waterloo, el cap de Junts per Catalunya (JxCat) ja va avançar que tenia pensat reprendre la seva tasca d'internacionalització del conflicte català, així com denunciar la repressió que, als seus ulls, viu l'independentisme a l'Estat espanyol. 

«Reprenc la feina allà on es va interrompre»

Una idea que ha anat reiterant aquests darrers dies, i que avui ha volgut deixar clara amb una breu publicació al seu compte d'Instagram. L'expresident insistit que «la cosa més útil» és tenir les seves oficines a Brussel·les, i que des d'allà viatjarà arreu per «explicar què ha passat». 

«Vam decidir que la cosa més útil per a la nostra causa era establir les nostres oficines a la capital europea. Reprenc la feina allà on es va interrompre. La meva llibertat la seguiré posant a disposició de la República Catalana, viatjant arreu per explicar què ha passat i què volem» ha escrit Puigdemont, que ha afegit, en anglès, el 'hashtag' «SenseRendició». 

La seva defensa li recomana que no vagi a França

Cal dir que, quan Carles Puigdemont va comparèixer per anunciar el seu trasllat a Bèlgica, va insistir que no trigaria «20 anys a trepitjar sòl català», i molts ho han interpretat com una referència directa a la Catalunya Nord. De fet, aquests dies s'ha especulat amb una possible assistència seva a un debat que tindrà lloc a Perpinyà el pròxim 4 de setembre. 

Ara bé, sembla que la defensa de l'expresident no veu amb bons ulls aquesta opció, ja que, gràcies a un acord entre les autoritats del país veí i Espanya, uns agents de la policia espanyola podrien endinsar-se en territori francès per detenir-lo i posar-lo a disposició de Pablo Llarena. Per això, el seu advocat, Gonzalo Boye, l'hauria desaconsellat, pel «risc» que comportaria la seva presència a prop de la frontera. 


Comentaris

envia el comentari