IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carles Puigdemont: «Fins i tot el Constitucional ha rebutjat el frau de llei que pretenia la Moncloa»

El Tribunal ha rebutjat el recurs i condiciona la suspensió del ple al supòsit de que Puigdemont no hi sigui de manera presencial

Imatge de Carles Puigdemont durant l'entrevista
Imatge de Carles Puigdemont durant una entrevista | Catalunya Diari

Carles Puigdemont ha respost a la decisió del Tribunal Constitucional de desestimar, per unanimitat, el recurs que va presentar el govern espanyol contra la seva investidura com a President de la Generalitat. 

L'expresident català i candidat a repetir al càrrec el pròxim dimarts, data en què se celebrarà el ple d'investidura, ha instat el govern espanyol «a pensar, rectificar i fer política» després que el Constitucional hagi rebutjat una sessió d'investidura sense la seva presència. 

El Tribunal suspèn la investidura només si Puigdemont no hi és present

Així, el tribunal ha anunciat que suspèn la sessió d'investidura si es realitza de manera telemàtica o mitjançant la delegació del vot, però es podrà realitzar si el candidat, Carles Puigdemont, acudeix al Parlament personalment amb una autorització judicial prèvia tramitada pel jutge que porta el procés penal pel qual s'ha acordat la seva detenció. 

És a dir, que l'única forma en què Carles Puigdemont pot ser investit president de la Generalitat és que torni a Espanya, sigui detingut i demani al Tribunal Suprem l'autorització per personar-se al Parlament per ser investit, un supòsit que pocs veuen probable després que Puigdemont hagi dit moltes vegades que només tornarà si té garanties que no serà detingut. 

El Tribunal Constitucional es carrega així la hipòtesi que Puigdemont pugui tornar a Catalunya d'amagat i presentar-se al Parlament, tot i la forta presència policial a les fronteres, carreteres, aeroports i fins i tot al mateix Parlament, rodejat des de fa uns dies per agents de la Policia Nacional.

En el supòsit de què el candidat aconseguís burlar la presència policial, seguiria sense obeir la condició del Constitucional que l'obliga a tenir una autorització judicial per presentar-se al Parlament, motiu pel qual se suspendria la seva investidura igualment.


Comentaris

envia el comentari