Carles Puigdemont atén els mitjans a Brussel·les el 5 de febrer del 2020

Màxima indignació de Carles Puigdemont pel que ha publicat 'La Vanguardia'

L'expresident de la Generalitat ha expressat a Twitter total rebuig a tal comparativa

Carles Puigdemont ha mostrat total disgust davant les paraules que el periodista Joaquín Luna ha escrit en la seva última columna d'opinió a 'La Vanguardia'. L'expresident de la Generalitat i altres usuaris de Twitter han lamentat profundament que el mitjà hagi permès a Luna comparar Puigdemont amb el pilot que va prendre el comandament de l'avió de Germanwings per perpetrar una veritable massacre.

Sota el títol '¿Y esta 'colla' iba a crear una república modélica?', Luna fa la comparativa recordant que el pilot va obligar els passatgers a «compartir deliris», com, a parer seu, ha fet l'expresident amb l'última remodelació del Govern.

Puigdemont ha lamentat que es permeti a un periodista que col·labora en una televisió pública «insultar les víctimes de la tragèdia» i «ofendre els votants de JxCat», i ho ha adjudicat a un «privilegi de l'espanyolisme».

Puigdemont: «Se l'ha de derrotar»

A banda de les polèmiques paraules de Lunes, que han indignat el mateix expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont ha defensat aquest dissabte en un acte de l'ACN a Brussel·les amb motiu de la Diada que «no es pot transaccionar amb un estat opressor». «Se l'ha de derrotar», ha afegit.

El líder de Junts per Catalunya ha acusat el govern espanyol d'haver «abandonat» el diàleg. «No pararem fins a poder doblegar un estat que no té cap altre interès que no sigui doblegar-nos», ha reblat. Puigdemont ha assegurat que l'embat serà «difícil, llarg i incert» però el veu «possible». «Persistirem», ha remarcat l'eurodiputat de Junts.