Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president de JxCat, Carles Puigdemont, durant una reunió del partit a Brussel·les

Carles Puigdemont, en llibertat i sense mesures cautelars

L'expresident de la Generalitat va ser detingut ahir a Sardenya

Carles Puigdemont serà posat en llibertat aviat. Segons recullen diversos mitjans i han confirmat diverses personalitats a través de Twitter, els jutges italians has pres la determinació de deixar en llibertat i sense mesures cautelars a l'expresident del Govern català, a l'espera de la resolució de l'euroordre.

Amb tot, Puigdemont no podrà abandonar Sardenya durant els pròxims dies, fins que la justícia italiana hagi pres una decisió. En aquest sentit, cal recordar que està previst que l'expresident de la Generalitat declari demà davant el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, després que la defensa de Puigdemont hagi sol·licitat un ajornament per tal de poder preparar bé la seva compareixença.

Així les coses, la defensa de l'expresident considera que «probablement» sortirà avui de la presó, després de la visita que han dut a terme a la Cort d'Apel·lació de Sàsser. Tal com han explicat, el ministeri fiscal no ha demanat mesures cautelars, si bé el procés d'extradició que ha iniciat a Espanya seguirà endavant.

Josep Lluís Alay, per la seva part, ha dit que l'expresident ha estat preguntat pel jutge si tenia intenció d'anar a Espanya un cop sortís de la presó. Puigdemont ha dit que té previst quedar-se a Sardenya a disposició de la justícia. 

Però no només això, i és que el director de l'oficina de l'expresident creu que aquest podrà assistir, tal com tenia previst, al 33è Aplec Internacional ADIFOLK de l'Alguer.

Una notícia confirmada per Laura Borràs a través de Twitter

La notícia sobre la llibertat de Puigdemont s'ha fet pública pocs minuts després d'un sorprenent missatge que el seu advocat, Gonzalo Boye, ha compartit al seu compte de Twitter: «Ha sortit el sol», clamava.

Posteriorment, la presidenta del Parlament Laura Borràs ha confirmat la notícia, també a través d'aquesta xarxa social. En el tuit de Borràs es poden llegir les següents paraules: «El MHP Carles Puigdemont queda lliure sense mesures cautelars».

Llarena diu que el procés judicial contra Puigdemont segueix «actiu» i envia l'euroordre al jutge de Sàsser

Pablo Llarena havia enviat avui mateix una còpia de l'Ordre Europea de Detenció i Entrega contra Carles Puigdemont al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser. En aquesta euroordre, emesa el 19 d'octubre del 2019, el jutge de l'Audiència Nacional destaca que el procediment judicial que es deriva d'aquesta euroordre «està actiu i pendent de la captura dels processats».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]