rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Carles Puigdemont podria esquivar també el delicte de malversació

La justícia alemanya reclama informació addicional al Tribunal Suprem
Carles Puigdemont podria quedar lliure del delicte de malversació | Catalunya Diari

 

Una vegada el tribunal de Schleswig-Holstein va denegar l'execució del delicte de rebel·lió per part de Carles Puigdemont, totes les mirades van mirar a l'audiència alemanya per conèixer què acabarien decidint sobre les acusacions que el Tribunal Suprem disposa sobre l'expresident de la Generalitat.

 

Sense existir una resolució oficial, les primeres informacions apunten al fet que el tribunal prendria mesures similars en el referent al delicte de malversació. De la mateixa manera, es descarta la realització de violència en el moviment independentista, a més de deixar oberta una possible persecució política.

 

Així ho ha assegurat 'La Vanguardia', on s'ha publicat la resolució emesa des de Schleswig-Holstein, dirigida al Tribunal Suprem. En ella, es demana a l'organisme de justícia espanyol que entregui informació complementària, que pugui servir per donar credibilitat a les acusacions sobre Puigdemont.

Dubtes sobre el delicte de malversació

La publicació adverteix que les investigacions per malversació que recauen sobre Carles Puigdemont «no satisfan les exigències de l'article 86 de la llei de cooperació internacional en assumptes penals», ja que «no conté una descripció suficient de les circumstàncies en les quals es van produir els fets».

 

Nou revés de la justícia alemanya a Mariano Rajoy | Catalunya Diari

 

Per això mateix, sol·liciten un nou informe complementari, per part del Tribunal Suprem, el qual permeti prendre una resolució definitiva sobre l'extradició. Revelen que, d'aquest document, «dependrà la decisió sobre l'ordre d'ingrés a presó, en espera d'extradició».

No hi va haver violència

Sobre les acusacions de violència, el tribunal de Schleswig-Holstein compara la votació d'independència amb una polèmica relacionada amb l'aeroport de Frankfurt. Sobre aquesta, s'assegura que, la situació viscuda a Catalunya, «no pot considerar-se més notable quant al seu caràcter i efecte».

 

Per aquest motiu, la jurisprudència alemanya adverteix que «els actes violents produïts el dia de la votació no van ser suficients per a pressionar el Govern, de tal manera que aquest es sentís forçat a capitular davant les exigències dels violents».

 

Davant d'aquesta situació, reitera que «el 'poder de massa' —a Alemanya— derivat d'una acumulació massiva de persones no seria suficient per arribar al nivell de violència incrementat que exigeix l'article 81 del codi penal». Amb aquesta premissa, mantenen la seva negativa sobre el delicte de rebel·lió.

 

La persecució a Puigdemont

Finalment, el tribunal de Schleswig-Holstein també adverteix que, sobre Carles Puigdemont, pugui existir «un tracte més rigorós que l'habitual, en la persecució de delicte de similar perillositat a l'Estat reclamant».

 

D'aquesta manera, reclamen al Tribunal Suprem les proves dels «comportaments hostils» que va realitzar l'expresident de la Generalitat, per poder considerar l'extradició per motius polítics. En cas contrari, l'audiència alemanya podria negar el retorn de Puigdemont a la justícia espanyola.

Comentaris