Carles Puigdemont: «Tindré paciència fins a la sentència»

El líder de Junts per Catalunya (JxCat) ha assegurat que explicarà «el que hagi d'explicar» un cop acabi judici de l'1-O | Oriol Junqueras anima ERC a articular «majories àmplies»

Carles Puigdemont ha assenyalat que la seva «paciència» durarà fins a la sentència de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

L'expresident Carles Puigdemont ha evitat aquest dimarts valorar les decisions d'optar per l'exili o la presó després del 27-O i ha dit que no en parlarà fins que hi hagi la sentència del judici. «Tots sabem on érem i el que vam fer, jo sempre he dit que tindré paciència fins a la sentència, després cadascú explicarà el que hagi d'explicar», ha dit

El líder de La Crida ha llançat aquesta advertència després de ser preguntat per les declaracions de l'exvicepresident Oriol Junqueras a 'Le Figaro', on va assenyalar que va quedar-se a Catalunya «per un sentit de responsabilitat amb els ciutadans». Puigdemont ha dit que lamenta molt que el president d'ERC «no pugui fer en persona» la conferència d'aquest vespre a Barcelona i ha reiterat que «l'adversari és l'autoritarisme de l'Estat».

Oriol Junqueras anima a articular «majories àmplies»

Precisament durant la mencionada intervenció, Oriol Junqueras ha reivindicat ERC com el partit que «pot articular políticament majories àmplies» del 80%. «El fet d’estar en aquesta situació de l’escenari, és evident que planteja reptes complicats; hi ha altres espais que tenen incentius coincidents, des de posicions diferents, d’intentar reduir aquest espai que nosaltres legítimament volem representar», ha apuntat el republicà.

L'holograma d'Oriol Junqueras a l'escenari, envoltant, entre altres, d'Ernest Maragall i Joan Tardà | CatalunyaDiari.cat

 

Junqueras, amb tot, ha recordat que des d'aquesta posició ERC té com a «repte fonamental cosir espais diferents», tres dies després del congrés fundacional de la Crida. «Tenim la voluntat ferma i explícita a la qual no pensem renunciar de cap manera donar la mà en aquests espais polítics diversos amb els quals compartim alts ideals», ha resolt davant de 2.500 persones, segons l'organització.


Comentaris

envia el comentari