IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carles Puigdemont parla després del discurs del rei i assegura: «Ha ignorat deliberadament els catalans que no pensen com ell»

El president de la Generalitat ha destacat les imatges de fraternitat durant les manifestacions contra la violència policial

El president de la Generalitat ha comparegut aquesta nit, com ja havia anunciat, per fer pública la seva opinió sobre el discurs que va protagonitzar ahir el rei Felip VI. El monarca parlava per primera vegada sobre el referèndum i la tensa situació que s'està vivint a Catalunya. Tot i això, molts van quedar molt decebuts amb les paraules del rei, que va titllar la votació de l'1-O de «deslleialtat inadmissible». Per aquest motiu, l'expectació pel discurs de Puigdemont era màxima. Així doncs, Puigdemont ha començat destacant la intensitat emocional que està vivint Catalunya durant els últims dies i ha assegurat: «El poble de Catalunya ha demostrat que està unit. Hi ha hagut imatges molt simbòliques de fraternitat, persones amb banderes d'Espanya i estelades mostrant el rebuig contra les càrregues policials».

La violència de la policia durant la votació del passat diumenge ha estat un dels pilars del discurs del president que ha volgut animar als catalans explicant: «Ens hem de sentir forts, si estem units. Per més violència que hi vulguin posar alguns, nosaltres ens hem de mantenir com un sol poble. Amb errors i grans encerts. No deixeu que ho malbaratin». També ha remarcat que tot el moviment que ha generat el procés ha creat «una gran admiració com a poble arreu del món, sobretot per l'actitud tan cívica que s'està mantenint». 

A més, ha rebutjat el missatge institucional del Rei del dimarts perquè no va apel·lar al diàleg: «Així, no. Amb la seva decisió d'ahir vostè va decebre a molta gent a Catalunya que li aprecia». També ha volgut remarcar que el monarca ha fet seu el discurs del Partit Popular i «ha ignorat deliberadament els catalans que no pensen com ell i, el que és pitjor, a tots aquells que van patir la violència policial».


Comentaris

envia el comentari