ÚLTIMA HORA

🚗 SEAT atura la seva planta de Martorell per la vaga general de demà

Puigdemont: «Com a president, exigeixo a l’estat espanyol que repari el dany causat a Catalunya»

No aclareix si tornarà per ser investit i diu que «la recepta del 155 ha fracassat»

 

L’esperat discurs de Cap d’Any de Carles Puigdemont des de Brussel·les no ha deixat indiferent a ningú. L’expresident de la Generalitat i actual cap de llista de JuntsXCat, ha expressat la seva voluntat de crear ponts de diàleg amb l’estat espanyol però també l'ha instat a abandonar la via del 155.

 

«Fracassada la recepta de la violència, de la repressió i del 155, ha de començar l'era del diàleg i la negociació», ha explicat.

 

Així mateix, el gironí, que porta més de 60 dies a Bèlgica, ha afegit que «és el moment d'acceptar el mandat del 21 de desembre». Al fil de la declaració Puigdemont ha «exigit» al govern espanyol que «rectifiquin allò que ja no funciona, que repararin i de reconstrueixin tot allò que han destruït sense el permís dels catalans».

Més contundent que mai

«Demano que l’estat espanyol s’assegui políticament amb el Govern legítim de Catalunya». Ha estat una de les peticions i la tendència del discurs del gironí.

 

Carles Puigdemont, abans del discurs | Twitter / @KRLS

 

El cap de JuntsXCat ha prosseguit: «Vull posar en relleu que el govern espanyol té al davant una nova oportunitat de comportar-se com la democràcia europea i reconèixer el resultat de les eleccions del 21 de desembre».

 

Puigdemont, que ha difós el tradicional missatge de Cap d'Any a través dels seus perfils de Twitter, Facebook i Instagram, ha explicat també que «molts ciutadans» esperen que «es parli, ja que és el que venim reclamant des de fa anys».

 

El proper discurs, al Palau de la Generalitat

És l’anhel i la voluntat de Puigdemont. Aquest, que lidera una llista que ha tret 34 escons a les darreres eleccions, ha desitjat que l’any vinent el discurs de Cap d’Any es faci des del Palau de la Generalitat.

«D’aquí un any, el discurs es farà, com no pot ser d’altra manera, des del Palau de la Generalitat», ha dit.

 

Finalment, però, aquest no ha revelat si té intenció —o no— de tornar a Catalunya per ser investit altra vegada com a President de la Generalitat.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris