Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont publicarà el 2 d'abril el seu llibre 'M'explico'

Ho ha fet públic aquest dijous, a través de les xarxes socials

Carles Puigdemont en una imatge a la Casa de la República.
L'eurodiputat Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Ja hi ha data per a la sortida del llibre de Carles Puigdemont. L'eurodiputat de  JxCat, que va ser el president de la Generalitat durant els anys 2016 i 2017, publicarà 'M'explico' el proper 2 d'abril, segons ha publicat ell mateix a les xarxes socials aquest dijous.

El procés, des de l'òptica de Puigdemont

En el llibre, Puigdemont  assegura que no és un relat blanc ni faltat d'autocrítica i demana «generositat i indulgència» ja que en alguns moments de la història l'independentisme no queda bé i afegeix que ell tampoc. L'ex president també admet que durant bastant temps s'ha plantejat guardar el llibre en un calaix però explica que ha decidit publicar-lo perquè creu que el seu contingut pot ser «útil» no només per entendre millor el passat i el present, sinó especialment per «preparar-nos per al futur».

«Que sigui útil i positiu no significa que estigui lliure d'algunes amargures que tots hauríem volgut estalviar-nos: no és un relat blanc, ni conformista ni faltat d'autocrítica. És un relat narrat en alguns moments de viva veu, com una narració gairebé en directe», ha afegit.

Puigdemont trenca el seu silenci

Amb la publicació d'aquest llibre, Carles Puigdemont  trenca el seu silenci sobre què va passar durant la seva legislatura a la Generalitat i, especialment, durant el mes d'octubre de 2017, des del referèndum de l'1-O fins a la seva marxa a Bèlgica.

L'ex president sempre havia mantingut que no publicaria el llibre almenys fins que es dictés la sentència del judici del procés, i la publicació, de la mà del seu amic personal  Xevi Xirgo —periodista i director d''El Punt Avui— arriba aprofitant la campanya de Sant Jordi 2020. També ha anunciat que està previst un segon volum titulat 'M'explico. La reconstrucció del retorn'. 

També et pot interessar...