rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Carles Puigdemont no accepta la presidència del PDECat

La direcció del partit ja busca opcions alternatives, però encaixar aquest rebuig no serà fàcil
Carles Puigdemont amb la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal | efe

 

Carles Puigdemont continua eixamplant el seu distanciament del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), ara amb una decisió que de ben segur tindrà efectes immediats en la formació de Marta Pascal. L'expresident de la Generalitat, que actualment es troba a Alemanya, acaba de rebutjar l'oferta de presidir la formació independentista, que la direcció del partit li va fer amb la vista posada en l'assemblea que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de juliol a la ciutat de Barcelona. 

 

D'aquesta forma, el cap de Junts per Catalunya deixa clar que no vol implicar-se, ni tan sols amb una presidència que hauria estat, amb tota seguretat, més simbòlica i representativa, que real. Ara, la cúpula del PDEcat ja busca opcions alternatives, però digerir aquest rebuig de l'expresident no serà fàcil. Les especulacions sobre el motiu de la decisió de rebutjar la presidència són moltes, però fonts pròximes a l'expresident assenyalen que té a veure amb la seva situació jurídica. 

El PDECat mantindrà la marca Junts per Catalunya per a les municipals

Cal recordar que, més enllà d'això, fa poc també hem sabut que el PDECat mantindrà la marca Junts per Catalunya per a les eleccions municipals de l'any vinent. En concret, la formació ha pres aquesta decisió durant la seva última Convenció Municipalista, que s'ha celebrat els dies 15 i 16 de juny a Castelldefels. La formació independentista, no obstant això, ha deixat la porta oberta a què cada grup local pugui adaptar el nom a la seva realitat política i social. 

 

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, va aprofitar l'ocasió per animar els càrrecs a sumar i integrar projectes i orígens diversos, per tal d'aconseguir unes llistes transversals, enfocades a guanyar. «Seguiu sumant tota aquella gent, amb carnet o sense, que ens ajudin a créixer», va demanar Pascal. Ara, però, sembla que aquesta suma no comptarà amb Carles Puigdemont, que sembla tenir altres prioritats. 

Comentaris