Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont en una compareixença a l'Alguer.

Carles Puigdemont reivindica la DUI com a «base real per arribar al reconeixement»

El líder de Junts per Catalunya ha recordat que avui fa dos anys es va declarar la independència de manera simbòlica al Parlament

Aquest diumenge es compleixen dos anys des de la declaració unilateral d'independència (DUI) del Govern encapçalat per Carles Puigdemont. Una declaració que va desembocar en l'aplicació de l'article 155 i la cessió de tot l'executiu. 

Puigdemont destaca que el camí cap a la independència és «irreversible»

En aquest sentit, Carles Puigdemont, actualment a Bèlgica,  ha volgut pronunciar unes paraules per recordar la data. A través del seu perfil de Twitter, com és habitual, el líder de Junts per Catalunya (JxCat) ha destacat el que considera «la base real per arribar a la independència». «Avui fa dos anys que el Parlament de Catalunyava fer el que fan els parlaments sobirans. La declaració d'independència en seu parlamentària és la base real per arribar al reconeixement», ha insistit. 

En referència a la recent condemna d'aquells membres del seu executiu que van optar per quedar-se a Catalunya, entre els quals el vicepresident Oriol Junqueras, Puigdemont ha destacat que les penes de presó són «ben reals i ben dures». «El camí és llarg però irreversible», ha assegurat. 

També et pot interessar...