Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.

L'última jugada de Carles Puigdemont que pot enfonsar definitivament el PDECat

L'expresident de la Generalitat està lliurant una dura batalla entre dos blocs per quedar-se amb l'espai de Convergència

Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.
L'última jugada de Carles Puigdemont que pot enfonsar definitivament el PDECat | CatalunyaDiari

Carles Puigdemont vol guanyar la partida al PDECat sigui com sigui. Tal com ha publicat el diari 'Ara', l'expresident de la Generalitat de Catalunya, que fa gairebé tres anys que viu a Bèlgica per no acabar detingut i processat com els seus excompanys de govern, vol renovar l'espai post-convergent que va heretar el PDECat, amb la formació d'un nou partit, i pretén quedar-se amb la marca JxCatque els convergents van registrar davant el Ministeri de l'Interior. 

Fonts properes a Puigdemont han assegurat que l'expresident i els seus afins presentaran unes escriptures notarials per formalitzar el canvi de control de la marca JxCat, que actualment és en mans del PDECat, concretament de Laia Canet. 

Si finalment es queden amb la marca, amb què ha concorregut el partit en les últimes tandes d'eleccions  celebrades a Catalunya i Espanya, Puigdemont donarà un cop sobre la taula i podria aconseguir donar un cop gairebé definitiu per decantar la batalla  que s'està gestant en l'espai convergent. 

Puigdemont contra el PDECat

Actualment, la direcció de JxCat  té un caire més tècnic, sense perfil polític, però l'objectiu del grup de Puigdemont és convertir-lo en un partit polític de tot dret i prendre el control de la marca, reconeguda i ben posicionada en l'imaginari popular. Per fer-ho, però, hauran de deixar fora de la coalició el PDECat, que actualment controla la marca. 

Des del partit asseguren que no és possible prendre el control de la marca sense haver negociat abans amb ells i sense consultar ni tan sols amb la cúpula del partit. Un estira-i-arronsa que, ara per ara, té un objectiu clar: evitar que el PDECat es presenti a les pròximes eleccions amb la marca JxCat. 

Marc Solsona, actual portaveu del PDECat i alcalde de Solsona, va defensar-se dels atacs dels afins a Puigdemont i va explicar a 'El Periódico' que el seu partit es quedarà amb la marca, però des de JxCat acusen el partit d'estar «desorientat» en aquest tema. 

Ara per ara, el que és segur és que les negociacions  estan en un punt que no beneficia ningú. Si Carles Puigdemont aconsegueix quedar-se amb la marca JxCat, tampoc podria fer-la servir en les pròximes eleccions, i per tant no comptaria amb els espais electorals, la propaganda i els debats als mitjans públics que tots els grups que actualment estan al Parlament tenen com a dret. 

L'expresident de la Generalitat té encara marge de maniobra, ja que no serà fins al dia 25 de juliol  quan s'arribi a la data màxima per fundar el seu nou partit amb temps suficient per presentar-se a unes pròximes eleccions, en cas que Quim Torra les convoqui per a la tardor, com ja fa temps que es rumoreja.