Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont, en resposta a l'Eurocambra: «Encara espero que respecteu la voluntat de la gent»

L'expresident de la Generalitat de Catalunya podria estar considerant buscar asil polític a Orient Mitjà o a Vietnam

Puigdemont
L'expresident Carles Puigdemont ha respost contundentment el tuit del compte oficial del Parlament Europeu | Cedida

 

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont  ha respost a un tuit del compte oficial del Parlament Europeu en què xifraven els votants de les europees d'enguany en «200 milions». En commemoració del dia Internacional de la Democràcia, l'Eurocambra ha declarat: «Ajuda'ns a promocionar valors com la tolerància i la democràcia».

  

En resposta, Puidemont ha tuitat: «D'acord, Parlament Europeu. Vaig ser escollit per més d'un milió de persones i vam guanyar les eleccions a Catalunya... però encara estic esperant que respecteu la voluntat de la gent». Finalment, l'expresident ha posat en dubte que s'estigui ajudant els votants catalans i ha preguntat al Parlament quan se'ls escoltarà.

Un futur incert: Pròxim asil polític?

Un article amb data d'ahir diumenge de 'El Mundo' ha suscitat a la teoria que l'expresident podria considerar abandonar Waterloo i buscar un nou asil polític a Vietnam o a Sud-àfrica. Segons el mitjà, Puigdemont hauria parlat amb els seus amics de traslladar-se a Orient Mitjà o no recórrer massa distància i quedar-se en Centreeuropa amb la finalitat de  salvaguardar la seva posició política.

  

En el cas d'un resultat condemnatori en la pròxima sentència del Suprem, l'emissió d'una euroordre o la seva extradició seria imminent. Consegüentment, l'expresident podria haver considerat fugir d'Europa per a evitar, de nou, a la Justícia espanyola. No obstant això, es tracta d'una conjectura.

També et pot interessar...