URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Carles Puigdemont arriba a Copenhaguen tot i l'amenaça de la Fiscalia espanyola

Ha agafat el vol aquest dilluns a les set del matí

Carles Puigdemont, abans del discurs
Carles Puigdemont. | Twitter / @KRLS

El President Carles Puigdemont ha agafat aquest dilluns al matí un avió en direcció Copenhaguen per intervenir, a partir de les dues de la tarda, en un acte a la universitat de la capital danesa. El vol ha sortit a les 7 hores des de Charleroi i ha arribat a dos quarts de nou a la capital danesa. Pren especial rellevància aquest fet, ja que la Fiscalia espanyola va anunciar que activaria l'euroordre de detenció si l'expresident sortia de Bèlgica.

L'acte en què ha de participar el candidat a la Presidència de la Generalitat és sobre el procés i les afectacions sobre la política a la Unió Europea. Serà la primera ocasió en què se'l vegi fora de Bèlgica des de la seva marxa de Catalunya arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, Posterior a la declaració unilateral d'independència.

Així mateix, el gironí es personarà a la capital belga amb el membre dels Mossos d'Esquadra que l'acompanya des que va partir de Catalunya i Josep Maria Matamala, l'amic de Puigdemont i que l'ha acompanyat durant tot aquest temps a Brussel·les. 

Les contradiccions de l'advocat

Els dubtes es van instal·lar en el sí de l'entorn de Puigdemont quan el seu advocat li va mostrar una certa incertesa i incredulitat, davant un viatge que representa el primer des que el gironí va «fugir» de l’estat espanyol.

Així doncs, la defensa de Carles Puigdemont no descartava, en primera instància, que finalment el president de la Generalitat cessat per l'article 155 no viatgés a Dinamarca. El passat divendres, de fet, en declaracions a '8TV' l'advocat, Jaume Alonso Cuevillas, va explicar que no tenien clar si Puigdemont hi assistiria.

Cuevillas afirmava que tenia elements «molt sòlids» per pensar que Dinamarca no concediria una extradició, però va afegir que s'estan valorant «els tempos». 


Comentaris

envia el comentari