Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont es pronuncia contra la sentència del 1-O

L'expresident ha comparat el silenci d'Europa després de l'1-O amb el genocidi kurd

L'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont ha ofert aquest dilluns una declaració institucional per pronunciar-se sobre la sentència condemnatòria de l'1-O i per respondre a la nova euroordre de detenció amb fins d'extradició del magistrat Pablo Llarena. En primer lloc, l'expresident ha titllat la sentència com l'evidència de «l'estratègia de repressió i venjança contra tots els ciutadans i ciutadanes que han buscat una via democràtica». «No hi ha cap delicte, no hi ha cap crim», assenyalava Puigdemont.

«Res no ens apartarà d'aquestes conviccions.[...]Els nostres companys i companyes han estat víctimes d'una detenció arbitrària», ha declarat. D'altra banda, ha adirmat que els polítics condemnats han vist «vulnerat els seus drets polítcs de forma irreversible» i que «no hi ha operació de propaganda que pugui tapar tanta vergonya».

Puigdemont compara l'1-O amb el genocidi kurd

Puigdemont ha evitat pronunciar-se sobre la nova euroordre de detenció de Llarena, però ha carregat durament contra la política europea referint-se als atacs de les forces militars del govern turc a la frontera kurda. «L’Europa que calla davant les atrocitats turques contra el poble Kurd és la mateixa Europa que va callar covardament quan la policia d’un estat membre va agredir amb una violència esfereïdora un poble que va sortir a votar».

També et pot interessar...