Carles Puigdemont es queda sense sou per la suspensió de Pablo Llarena

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha reconegut que «té constància» d'aquesta situació, però insisteix que no implica que l'expresident i la resta d'afectats estiguin suspesos

Carles Puigdemont amb el president Quim Torra al darrere
Carles Puigdemont amb el president Quim Torra al darrere | CatalunyaDiari.cat

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha avançat aquest dimarts que Carles Puigdemont i la resta de parlamentaris afectats per la suspensió de càrrecs públics dictada pel jutge Pablo Llarenano cobren els seus respectius sous. «L'Oïdora de Comptes de la cambra va tallar la retribució quan va rebre la suspensió per part del jutge Pablo Llarena, però està en llimbs», ha insistit Artadi, que ha assegurat que la mesura no implica que els afectats estiguin suspesos com a membres de la cambra. 

En aquest sentit, la portaveu de l'executiu català ha indicat que l'última paraula sobre la suspensió la té la Mesa del Parlament. En aquest sentit, cal recordar que Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana (ERC) no van aconseguir posar-se d'acord sobre com aplicar la suspensió dictada pel Suprem, cosa que va obligar a suspendre el ple que s'havia de celebrar. 

La vicepresidenta del Govern, Elsa Artadi, ha confirmat que Carles Puigdemont no cobra el sou de diputat
La vicepresidenta del Govern, Elsa Artadi, ha confirmat que Carles Puigdemont no cobra el sou de diputat | cedida

 

Sense acord entre JxCat i ERC sobre com aplicar la suspensió

Cal dir queavui hem sabut que Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana (ERC) no aconsegueixen posar-se d'acord sobre la forma d'aplicar la suspensió de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva de càrrecs públics, ordenada pel Tribunal Suprem. Les conversacions s'han enquistat, i la situació és tan complicada, que no es preveu la celebració de cap ple al Parlament de Catalunya fins al mes d'octubre, quan tindrà lloc el debat de política general. 

No es tracta de cap sorpresa, perquè el president de la cambra catalana, Roger Torrent, ja va advertir que una cosa així podia passar. En concret, Torrent va insistir que no se celebraria una sessió fins que no s'arribi a un acord sobre el tema, que garantís les actuals majories parlamentàries. 

Imatge de la junta de portaveus, reunida al Parlament aquest dimarts
Imatge de la junta de portaveus, reunida al Parlament aquest dimarts | cedida

 


Comentaris

envia el comentari