Carles Puigdemont surt de la presó de Neumünster

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium van pagar ahir la fiança de 75.000 euros que la justícia alemanya li va imposar a l'expresident

Carles Puigdemont, en sortir de la presó de Neumünster

Carles Puigdemont, en sortir de la presó de Neumünster | CatalunyaDiari.cat

L'expresident Carles Puigdemont ha sortit aquest divendres de la presó alemanya de Neumünster, després fer efectiu el pagament de la fiança de 75.000 euros que li va imposar la justícia alemanya. L'expresident ha quedat en llibertat a les 11.14 tot i que no ha estat fins prop de les 14.00 hores que ha sortit del recinte. Cal recordar que ahir el Tribunal del 'land' de Schleswig-Holstein va decidir deixar l'excap del Govern de la Generalitat en llibertat amb fiança, i no extradir-lo pel delicte de rebel·lió, tal com demanava el Tribunal Suprem. 

Una situació complicada per a l'executiu espanyol

En un comunicat, el jutge alemany va revelar que està disposat a trametre tan sols el delicte de malversació de fons, ja que considera que no hi va haver violència en les actuacions de Carles Puigdemont i, per tant, no se'l pot acusar d'un delicte de rebel·lió, o «alta traïció» segons la legislació federal. En aquest sentit, el jutge descarta que l'expresident de la Generalitat estigui en risc de patir «persecució política» a Espanya. 

Cartells de suport a Carles Puigdemont i una estelada a les portes de la presó de Neumünster
Cartells de suport a Carles Puigdemont i una estelada a les portes de la presó de Neumünster | CatalunyaDiari.cat

 

Cal dir que, a més, després de la notícia de l'alliberament de Carles Puigdemont també ha sortit a la llum que Bèlgica acaba d'obrir una investigació pel geolocalitzador que l'expresident tenia instal·lat al cotxe. El dispositiu i l'actuació del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), que va servir per detenir-lo finalment en una gasolinera alemanya, ha enfadat l'executiu flamenc, que ha decidit emprendre accions legals contra l'Estat espanyol. 

La caixa de solidaritat ha abonat 4 milions d'euros en fiances

Ahir a la nit, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va confirmar que la fiança de 75.000 euros de Carles Puigdemont havia estat abonada, seguint la mateixa tàctica utilitzada amb altres càrrecs polítics independentistes. De fet, tal com ha assegurat la mateixa ANC, la caixa de solidaritat, on es guarden les donacions destinades a pagar les fiances dels líders sobiranistes, ja ha pagat gairebé quatre milions d'euros en fiances. 


Comentaris

envia el comentari