YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Carles Puigdemont i Toni Comín denuncien Ana Rosa Quintana per difondre missatges privats

El passat 31 de gener, la presentadora de Telecinco va emetre una conversa privada entre els dos

Puigdemont i Comín es querellen contra Ana Rosa Quintana.
Puigdemont i Comín es querellen contra Ana Rosa Quintana. | EFE

Carles Puigdemont segueix a la presó de Neümunster, on va ingressar el passat diumenge 25 de març. No obstant això, tant el seu advocat espanyol com l'advocat alemany confien en què l'expresident de la Generalitat surti aviat en denegar-se la seva extradició a l'estat espanyol.

En aquest sentit, el lletrat considera que s'han comès algunes irregularitats en la seva detenció i que el fet que «hi hagi Setmana Santa» allargarà el procés encara uns quants dies. De moment, la magistrada té temps de decidir.

Denúncia a Ana Rosa Quintana i dos càmeres

De moment, tant Carles Puigdemont com Toni Comín han presentat una denúncia als jutjats de Bèlgica per difondre una imatge dels mòbils dels dos polítics catalans. Recordem que aquestes imatges, emeses a 'El programa de Ana Rosa', van causar un gran enrenou pel contingut de la conversa entre els dos dirigents.

En una conversa amb Comín, Puigdemont expressava el següent: «El pla de Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat que gràcies a això poden sortir tots de la presó», i afirmava «això s'ha acabat».

Ara l'advocat Cristophe Marchand assegura que els seus representats han presentat una denúncia. «Hem presentat una querella davant un jutge d'instrucció de Lovaina en nom de Carles Puigdemont i Toni Comín per violació de la vida privada contra els dues càmeres i Ana Rosa per filmar i difondre missatges del seu Smartphone el 31 de gener», informa.

Una condemna de sis mesos a tres anys

En total, es van captar 50 missatges privats sense autorització, cosa que constitueix un delicte d'atemptat contra la vida privada, castigat amb penes d'entre sis mesos i tres anys. Tot i que l'advocat declara que els periodistes tenen tot el dret a informar, han de seguir uns límits molt clars per no incórrer en una violació de la llei penal.


Comentaris

envia el comentari