Carles Puigdemont viatja a Escòcia per participar en un fòrum

Es tracta del primer viatge internacional del polític, des de la retirada de l'euroordre d'extradició que hi havia en contra seva

Carles Puigdemont ha viatjat a Escòcia, on diumenge participarà en un fòrum internacional
Carles Puigdemont ha viatjat a Escòcia, on diumenge participarà en un fòrum internacional | Twitter (@josepalay)

Carles Puigdemont ha viatjat aquest divendres a Escòcia, on aquest cap de setmana participarà en el fòrum internacional Beyond Borders. Es tracta del primer viatge internacional de l'expresident de la Generalitat després de la retirada de l'euroordre que hi havia en contra seva, i el posterior trasllat a Bèlgica.

La seva participació en l'esdeveniment es deu a una invitació per part dels organitzadors del fòrum i consistirà en un col·loqui que tindrà lloc a Edimburg aquest diumenge a les tres de la tarda sota el nom 'Wher Now For Catalonia and Europe'. Es tracta d'un esdeveniment cultural i polític centrat el l'intercanvi i diàleg entre nacions, pobles i cultures.

En l'edició d'enguany hi participaran «acadèmics i diplomàtics reconeguts» en els àmbits de la negociació internacional, la mediació, els refugiats i l'autodeterminació. El mateix Puigdemont ha penjat un tuit des de terres escoceses explicant que «reprenem l'activitat internacional per lluitar per la llibertat de la República Catalana».

«Reprenc la feina allà on es va interrompre»

Després de la retirada de l'euroordre per part del jutge Pablo Llarena, Carles Puigdemont va recuperar «la seva condició de ciutadà europeu lliure» que li permet viatjar per tot Europa sense el risc de poder ser detingut. En la seva arribada a Bèlgica, l'expresident de la Generalitat ja va deixar clar que «la cosa més útil» era tenir les seves oficines a Brussel·les, i que des d'allà viatjarà arreu per «explicar què ha passat».

«Vam decidir que la cosa més útil per a la nostra causa era establir les nostres oficines a la capital europea. Reprenc la feina allà on es va interrompre. La meva llibertat la seguiré posant a disposició de la República Catalana, viatjant arreu per explicar què ha passat i què volem» va escriure Puigdemont, en una publicació a Instagram.


Comentaris

envia el comentari